15/05/2025 | IFFI Event 'Salt, Less is More'

15/05/2025 | IFFI Event 'Salt, Less is More'

Zoutreductie is een urgente uitdaging voor de voedingsindustrie en volksgezondheid. Nederlanders krijgen ongemerkt te veel zout binnen, met stille maar ernstige gevolgen voor hun gezondheid. Tijdens het event 'Salt, Less is More', georganiseerd door IFFI op 15 mei in Vianen, staat deze problematiek centraal.

De bijeenkomst vindt plaats in het Miele Experience Center en wordt ondersteund door de Nierstichting. Sprekers uit wetenschap, retail en industrie delen hun inzichten en oplossingen. Internist-nefroloog prof. dr. Martin de Borst legt uit waarom we “zoutverslaafd” zijn: “Veel mensen denken goed bezig te zijn door geen zout toe te voegen, maar het verborgen zout - in brood, sauzen en pakjes - is het echte probleem.”

Ook de retail levert een bijdrage. Chantal Goenee, adviseur duurzaamheid en gezondheid bij Lidl, vertelt hoe de supermarkt klanten helpt gezondere keuzes te maken. “We willen dat mandjes vanzelf gezonder gevuld worden,” aldus Goenee.

Tijdens het event worden innovaties en best practices gedeeld door supermarkten, producenten en ingrediëntleveranciers. Samen zoeken zij naar haalbare businesscases voor zoutvervangers, met oog voor zowel preventieve als curatieve zorgkosten. Het event is gericht op professionals uit de voedings- en ingrediëntenindustrie en start om 12.00 uur. Aanmelden kan via deze link.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Eiwit uit insecten, kan de bakkerij daar iets mee?
  2. 14-15/05/2025 | Food Tech Event 2025
  3. Voor abonneesBotulisme mogelijk door fabricagefout treklipje: recall tonijn in blik
  4. 14-05 | Webinar: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor
  5. Voor abonneesVreugdenhil: 'Elektrificatie hapert door ongelijk speelveld op het net'
  6. Voor abonneesFijne vakantie? Norovirusuitbraak treft ruim 100 passagiers cruiseschip
  7. Europese Commissie doet voorstel voor versoepeling CSRD en CSDDD: met name versoepeling mkb
  8. Voor abonneesVernieuwd Handboek Additieven: 11 tips van de NVWA
  9. Belgische recalls en waarschuwingen februari: verkeerde houdbaarheidsdatum moka-taart
  10. Productinnovaties februari: Crisp introduceert maaltijden met regeneratief geteelde 'No Shit' groenten
  1. Oprichters Ben & Jerry's overwegen ijsmerk terug te kopen van Unilever
  2. GesponsordAptean 2025 Trendrapport: Groei, AI en efficiëntie in de voedings- en drankensector
  3. Nieuwe voedselmachines 2025: Domino introduceert Dx-Serie lasercodeersystemen voor drankenfabrikanten
  4. Nestlé introduceert 'KitKat Tablets' en verdubbelt productiecapaciteit
  5. Voor abonnees3 betrokkenen aangeklaagd door salmonella-uitbraak
  6. Vertraagt wetgeving innovatie? 'Transparante informatie steeds belangrijker'
  7. 'Probiotica' als gezondheidsclaim? Zo luidt de uitspraak van de Europese Ombudsman
  8. Vleesvervangers ultrabewerkt? 'We kunnen minder bewerkte varianten ontwikkelen die op vlees lijken'
  9. Voor abonneesZorgelijk: 3 doden en meer dan 100 zieken door voedselvergiftiging in verzorgingshuizen
  10. Hein Schumacher vertrekt als topman Unilever