2/3-07-2024 | 3rd conference on Science and Technology for Meat and Dairy Analogues

2/3-07-2024 | 3rd conference on Science and Technology for Meat and Dairy Analogues

Wageningen University & Research organiseert voor de derde keer een wetenschappelijk congres over vleesanalogen. In deze editie is voor het eerst ook ruimte voor zuivelanalogen.

Deze derde editie is gepland op 2 en 3 juli 2024.  Op het congres ‘Science and Technology for Meat and Dairy Analogues’ zullen R&D-experts en wetenschappers de nieuwste wetenschappelijke inzichten presenteren, variërend van ingrediëntenfunctionaliteit, voeding en gezondheid, de consument, smaak- en textuurvorming tot maatschappelijke impact.

Extra onderdelen van het tweedaagse congres zijn: discussies met de experts in paneldiscussies, een rondleiding op de campus en een netwerkdiner op 2 juli.

Bekijk het volledige programma

Productinnovaties mei: plantaardige producten op maat en cocktail voor retail

Productinnovaties mei: plantaardige producten op maat en cocktail...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van mei: plantaardige producten op maat, plantaardige ijsmix en...

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg 

Suikerreductie realiseren? Deze 5 artikelen helpen je op weg

Suiker reduceren in voedingsmiddelen is nog niet zo makkelijk. Het dient niet alleen voor de zoete smaak, maar heeft ook vele functionele...

Foto: Kentaur op Free From Food Expo

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch: 9 spelers die innovatie...

Glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Het zijn consumententrends waar producenten uit de bakkerijsector op hun eigen manier een draai aan kunnen...

Plus Retail over plantaardig: 'We moeten versnellen, maar hoe nemen we de klant maximaal mee?'

Plus Retail over plantaardig: 'We moeten versnellen, maar hoe nemen...

'Als we vegan op de verpakking plaatsen, schoppen we de bal voor de grote massa te ver weg'. Aan het woord is Petra Morssinkhof, manager...

'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of hamburgers' (podcast)

'Groei in plantaardig zit in wraps of pokebowls, niet in nuggets of...

'Startups in plantaardig hebben een nog langere adem nodig dan die van 10 jaar geleden. Retailers worden steeds kritischer.' Aan het woord is Remko...

foto: shutterstock

Albert Heijn over hybridevlees en CO2-reductie: 'Door rundvlees deels...

Half-om-halfgehakt kennen de meeste producenten wel. Albert Heijn introduceert een nieuw soort hybride product: rundkip. De supermarkt wil met deze...

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van koffiecocktail

Productinnovaties april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met...

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van april: alcoholvrije frisdrank en chocoladereep met smaak van...

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Reststroom uit bier vormt basis eiwitshake Upfront

Upfront heeft een shake ontwikkeld met eiwit uit een reststroom van bier. Volgens het bedrijf is het de meest functionele plantaardige eiwitshake op...