Foodtrends

Het Food Future Event van 2022 was druk bezocht door vele productontwikkelaars.

Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt...

Productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, FrieslandCampina en Beyond Meat en experts van de HAS Green Academy en NIZO zijn slechts enkele...

Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de consument nog meer in het middelpunt te plaatsen' (podcast)

Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de...

Eveline van Dam is conceptontwikkelaar en trendwatcher voor de foodindustrie. Die twee activiteiten gaan hand in hand. In deze podcast vertelt ze...

Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score

Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score

Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...

Mark Jolink, Octrooigemachtigde Life Sciences/Octrooibureau EP&C Patent Attorneys.

Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)

De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...

Er is veel discussie tussen experts over het onderwerp ultrabewerkte voeding

Ultrabewerkte voeding: waarom horen we daar steeds meer over?

De meesten van ons zal het niet zijn ontgaan; het onderwerp ultrabewerkte voedingsmiddelen en de NOVA classificering komt steeds meer langs in...

Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken

Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken

Ons voedselsysteem loopt zowel economisch, sociaal als ecologisch vast. Met een groeiende wereldbevolking en gelijkblijvende consumptiepatronen zal...

Startups in kweekvlees moeten na wetgevingssucces nog andere drempels overwinnen

Startups in kweekvlees moeten na wetgevingssucces nog andere drempels...

Met de FDA-goedkeuring voor Upside Foods heeft de (Amerikaanse) kweekvleessector een belangrijke stap gezet. Wat zijn de volgende te slechten...

On Topic: Productontwikkeling met plantaardige eiwitten

On Topic: Productontwikkeling met plantaardige eiwitten

Plantaardig is geen trend meer. In elke categorie van vlees en vis tot roomkaas en emulgatoren. Elk bedrijf van zuivelgiganten tot startups, iedereen...

Dit zijn 10 wettelijke aspecten om rekening mee te houden als startup in de food industrie

10 belangrijke wettelijke aandachtspunten voor startups in de...

Als nieuwe startup in de voedingsindustrie komt er veel op je af. Hoe ga je als startup om met voedselveiligheid en houdbaarheid? Welke wetgeving is...

Euromonitor stelt 10 trends vast voor 2023

Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D...

2022 was wederom een bewogen jaar, met name door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen en schaarstes. Dit...