Alles over Clean Label

Trending 2024 | Yama: 'Met HYBIND is fosfaat in vlees verleden tijd'

Trending 2024 | Yama: 'Met HYBIND is fosfaat in vlees verleden tijd'

De vraag naar Clean Label-producten groeit. Consumenten willen steeds vaker een verantwoord product waarin geen additieven verwerkt zijn die wellicht...

Smaaktrends op de FiE: nostalgie, clean label en de populariteit van Koreaanse smaken

Smaaktrends op de FiE: nostalgie, clean label en de populariteit van...

Nostalgie, maar ook avontuur. Clean label smaakmakers via fermentatie. VMT bezocht een aantal exposanten op de FiE en ontdekte een aantal smaaktrends.

Clean label blijft aandacht vragen: hoe blijf je scherp als producent?

Clean label blijft aandacht vragen: hoe blijf je scherp als producent?

ANALYSE - Consumenten en marketingafdelingen vragen onverminderd om clean label producten. Als producent moet je dit onderwerp in detail kennen en...

Deze hordes hebben natuurlijke additieven nog te nemen: houdbaarheid, werking en prijs

Deze hordes hebben natuurlijke additieven nog te nemen: houdbaarheid,...

Natuurlijke conserveringsmiddelen zijn aan een opmars bezig. Logisch, gezien het feit dat de consument minder kunstmatige ingrediënten in zijn eten...

Startup Fooditive zegt een zoetstof zonder calorieën te maken uit fruitreststromen, maar is dit ook zo?

Zoetstof lijkt te mooi om waar te zijn: 'Deze startup stapelt leugen...

Als je als R&D'er op zoek bent naar een vervanger voor suiker of een nieuw clean label-ingrediënt, stel je er dan zeker van dat je met betrouwbare...

De winnaars en de nummers twee en drie in de vier categorieën.

Gouden Tavola's voor innovaties opnieuw uitgereikt

Uit de inzendingen voor de Gouden Tavola's kwam naar voren dat nog meer dan in het verleden de consument mee aan zet en stuurt hij/zij het...

Natuurazijn op het etiket: erkenning voor een natuurlijke smaakmaker

Natuurazijn op het etiket: erkenning voor een natuurlijke smaakmaker

KENNISPARTNER - Tot voor kort werden azijn én natuurazijn door de Nederlandse wet -anders dan in andere landen- over één kam geschoren. Er zijn...

Free From Food Expo: ideeën genoeg, maar productiecapaciteit is schaars

Free From Food Expo: ideeën genoeg, maar productiecapaciteit is...

In de RAI in Amsterdam draaide het twee dagen lang om innovatie en duurzaamheid in de voedingsindustrie tijdens de Free From Food Expo. Vechten om de...

'Meer dan de helft van de R&D-ers kijkt gewoon op Google voor nieuwe ingrediënten' (podcast)

'Meer dan de helft van de R&D-ers kijkt gewoon op Google voor nieuwe...

Hoe vind je als R&D-er de juiste ingrediënten voor je nieuwe innovatie? Net die ene unieke suikervervanger waar je mee wilt gaan experimenteren is...

Tijdens het Food Law Event vertellen Barbara Mutsaers (AKD) en Joyce de Stoppelaar (NVWA) meer over het NVWA Handboek Additieven

Met deze bril kijkt de NVWA naar jouw 'clean label'-product

Producenten vervangen steeds vaker E-nummers door ingrediënten zonder E-nummer, zogeheten clean label ingrediënten. De NVWA grijpt in, want hiermee...