ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitBelgische recalls en waarschuwingen juli: glasschilfers in bier en... In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van juli. De laatste wapenfeiten: te hoog gehalte aan residu van...
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitNederlandse recalls en waarschuwingen juli: plastic in babyvoeding en... In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en allergenenwaarschuwingen van juli. De laatste wapenfeiten: verkeerd etiket op Zonne Rogge van...
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitExpertpanel: Heeft het zin om een allergenenwaarschuwing op het... Allergenen zijn een belangrijke oorzaak van recalls en het terugroepen van producten. Vaak heeft dit te maken met fouten, zoals een verkeerd etiket...
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitBelgische recalls en waarschuwingen juni: listeria in haring In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van juni. De laatste wapenfeiten: verkeerde THT op tapas schotel en...
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitSafe met Eef: Help! Er gaan soms dingen mis in de fabriek, wat nu? COLUMN- Als kwaliteitsmanager heb je veel verschillende taken. Zo ben je verantwoordelijk voor het feit dat de producten die de fabriek verlaten,...
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitFAVV deelt cijfers: 2021 in het teken van ethyleenoxide, brexit,... Vijf uitdagingen stonden in het jaar 2021 centraal bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Veel...
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitNederlandse recalls en waarschuwingen juni: allergenen in maaltijden... In dit overzicht lees je de Nederlandse allergenen waarschuwingen van juni. De laatste wapenfeiten: allergenen in maaltijden Plus en Spar.
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitAutoriteiten geven fouten toe in onderzoek naar listeriose De autoriteiten in het district Groß-Gerau in Duitsland boden in april 2022 excuses aan voor het onderzoek naar infecties met Listeria monocytogenes...
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitVoedselveiligheidscultuur bij OFI: 'Bewustzijn moet als een rode... Het bewustzijn rond voedselveiligheid is nog lang niet overal goed. En dat terwijl de risico’s enorm groot zijn. Bij OFI hebben ze gelukkig hun...
ArtikelVoedselveiligheid & KwaliteitKruisbesmetting voorkomen in de fabriek - vijf belangrijke... Hygiënisch ontwerpen is gericht op het voorkomen van microbiële nabesmetting, maar kan ook worden toegepast met het oog op kruisbesmetting met...