Artikelen

De hete aardappel PFAS: hoe krijgen we er grip op en hoe beoordelen we de risico's? (video)

De hete aardappel PFAS: hoe krijgen we er grip op en hoe beoordelen...

De PFAS-problematiek roept enkele belangrijke vragen op zoals: Hoe krijgen we grip op PFAS, hoe beoordelen we de risico's van PFAS via voedsel en...

Koen de Reu tijdens het Food Safety Event 2023.

Biofilms elimineren? Zo pak je dat aan (video)

Reinigings- en ontsmettingsprocedures in levensmiddelenbedrijven zijn vaak onvoldoende om ongewenste bacteriën die hardnekkig vastgehecht zijn aan...

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen (+video's)

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen...

Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...

Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)

Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)

Supermarktketen PLUS werd onlangs voor de 7e keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt. Duurzaamheidsmanager Marlijn Simons van PLUS...

Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een reductieplan op (lezing)

Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een...

Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners....

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)

"Ook kleine bedrijven kunnen aan de slag met het in kaart brengen van hun CO2-footprint", stelt Marc Herberigs, Sustainability Consultant bij...

Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food (video)

Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food...

Volgens duurzaamheidsexpert Boone was er teveel vrijblijvendheid in het meten en communiceren van duurzaamheid. Iedereen deed het op zijn eigen...

Paul in 't Veld, NVWA.

Zo kijkt NVWA naar Infoblad 85 (tips en video)

Ook in 2022 zijn er nieuwe wijzigingen in Infoblad 85. Welke wijzigingen zijn dat? Hoe kijkt de NVWA naar Infoblad 85? Tijdens deze lezing leer je...

Tijn Bonnemaijers, Terbeke: “Ik heb met de QA-managers ook gekeken naar wat dan die sterke en positieve voedselveiligheidscultuur moet zijn. Waar willen we naartoe? Wat is die stip op die horizon? (Robin Britstra Fotografie)

Zo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur (video)

Een sterke voedselveiligheidscultuur is de basis voor het produceren van veilige voedingsmiddelen. Maar wat is een sterke voedselveiligheidscultuur?...

Sanne Stroosnijder geeft tijdens het Food Safety Event 7 tips hoe bedrijven voedselverspilling kunnen verminderen

7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te...

Wereldwijd wordt zo'n derde van ons voedsel verspild. Volgens Sanne Stroosnijder, programmamanager voedselverspilling bij Wageningen Food & Biobased...