Of je worst lust? Meatable laat voor het eerst kweekvlees proeven in...
Het Nederlandse bedrijf Meatable laat woensdag voor het eerst in de Europese Unie mensen een worst van in het laboratorium gekweekt vlees proeven. De...
Het Nederlandse bedrijf Meatable laat woensdag voor het eerst in de Europese Unie mensen een worst van in het laboratorium gekweekt vlees proeven. De...
Vroeger werd vooral vlees gezien als product met een verhoogd voedselveiligheidsrisico. Tegenwoordig zijn er juist steeds meer...
Waar vormt Europese wetgeving een rem voor transitie en innovatie en waar liggen de kansen? Wat zijn de speerpunten van het VWS op gebied van...
"Ze verspreiden misinformatie," zegt Ivo Rzegotta van de Good Food Institute (GFI) aan VMT.nl. Hij doelt op het pleidooi van Frankrijk, Italië en...
Eind 2023 vond in Barcelona de conferentie Regulating the Future of Foods plaats. Hier kwamen meer dan honderd professionals op het gebied van...
De drie landen zien 'kunstmatige - op basis van in het lab gegroeide cellen - voedselproductie' als een gevaar voor de productie op boerderijen die...
Onder strenge voorwaarden worden kweekvleesproeverijen in Nederland sneller mogelijk dan de Europese regelgeving toestaat. Een onafhankelijke...
De voedingsindustrie verandert dagelijks. Maar wat speelt er over een aantal jaar in de keten? Kunnen we al zo ver vooruitblikken? Trendwatcher en...
'De komende drie tot vier jaar worden belangrijk voor kweekvlees.' Dat was de boodschap van The Good Food Institute tijdens de New Food Conference....
Een precies jaartal durft hij er niet op te plakken, maar producenten die kweekvlees willen gaan verkopen of verwerken in producten, zullen volgens...