Précon

Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) is een feit: dit zijn de ins en outs

Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) is een feit:...

Half maart is binnen de EU na lang onderhandelen een nieuwe Richtlijn op duurzaamheid aangenomen: de Corporate Sustainability Due Diligence Directive...

Beeld: Shutterstock

Eiwitclaims: dit zijn 3 veelgemaakte fouten

Vorig jaar december deelde de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) de resultaten van het productonderzoek naar eiwitclaims op producten. Bij...

Allergenenetikettering: uitdagingen en ontwikkelingen in de voedingsindustrie

Allergenenetikettering: uitdagingen en ontwikkelingen in de...

Duidelijke en correcte allergeneninformatie is van groot belang om consumenten met een allergie of intolerantie te beschermen. Ook stelt het...

Duurzaamheid versus voedselveiligheid: ongenoegen vanuit de horecabranche over SUP-richtlijn

Duurzaamheid versus voedselveiligheid: ongenoegen vanuit de...

Op 1 juli 2023 is de nieuwe Regeling kunststofproducten voor eenmalig gebruik ingegaan. Het aanbieden van plastic wegwerpverpakkingen bij afhaal- en...

Goede onderbouwing gezondheidsclaims noodzakelijk: deze claims zijn afgekeurd

Goede onderbouwing gezondheidsclaims noodzakelijk: deze claims zijn...

Gezondheidsclaims worden streng gereguleerd in de Europese Unie. Een nieuwe gezondheidsclaim mag niet zomaar gebruikt worden voordat deze is...

De voorgestelde Green Claims Richtlijn bevat een aantal belangrijke punten

Het roer om voor duurzaamheidsclaims? 5 belangrijkste vereisten van...

De Europese Green deal moet ervoor zorgen dat de Europese Unie in 2050 klimaatneutraal is. Om de duurzame transformatie te versnellen is het Circular...

Uit onderzoek van de NVWA blijkt dat consumenten minder vertrouwen hebben in voedselveiligheid

Onderzoek NVWA: 'Consument heeft minder vertrouwen in...

Het vertrouwen van consumenten in de veiligheid van voedingsmiddelen daalde in 2023 licht ten opzichte van 2021. Toch vindt zo'n 81% van de...

Er komt vanaf 8 december dit jaar nieuwe wetgeving voor de etikettering van wijn

Wetswijziging etiket: vanaf 8 december verplichte voedingswaarden en...

De wettelijke etiketteringsvoorschriften voor wijnbouwproducten worden aangevuld met een verplichte voedingswaardevermelding en ingrediëntenlijst....

De Reclame Code Commissie doet uitspraak in een zaak aangaande 'serveersuggestie'

RCC over misleiding: ''Serveersuggestie' is geen vrijbrief voor het...

Fabrikanten plaatsen vaak het woord 'serveertip' of 'serveersuggestie' op etiketten om duidelijk te maken dat de getoonde afbeelding een...

De Europese Commissie wil de THT-vermelding op voedingsmiddelen aanpassen naar 'THT, vaak goed na'

THT vermelding op de schop: Europese Commissie wil 'THT, vaak goed na'

In 2020 werd de Farm to Fork strategie gepubliceerd met als doel het Europese voedselsysteem te verduurzamen. De Europese Commissie wilt dit bereiken...