Hoe duurzaam is een vegetarische quiche? PS in foodservice berekent...
Hoe meet je de duurzaamheidsimpact van een ingrediënt? Gerard Sterkenburg van PS in Foodservice werkte samen met HowGood die openbare informatie...
Hoe meet je de duurzaamheidsimpact van een ingrediënt? Gerard Sterkenburg van PS in Foodservice werkte samen met HowGood die openbare informatie...
De Finse startup Aircohol stelt brouwerijen en distilleerders in staat om hun CO2-uitstoot om te zetten in biomassa voor de productie van alcohol via...
STARTUP BELICHT - Engelse startup Vegbloc werkt aan een plantaardig product dat níet op vlees moet lijken. Vleesvervangers zijn volgens de startup...
Het goed uitvoeren van audits vormt een belangrijk onderdeel van het werk van de kwaliteitsmanager. Maar hoe pak je zo'n audit nu aan? Welke tips...
STARTUP BELICHT - Een biertje na het sporten in plaats van een eiwitshake? Dat vinden veel sporters geen goed idee. Startup Thrive bedacht een...
Wat betekent regeneratieve landbouw voor voedselproducenten? VMT verkent bestaande activiteiten en de toekomst van deze vorm van landbouw in gesprek...
Op welke foodtrends moeten productontwikkelaars letten in 2024? Fooddesigner Marielle Bordewijk identificeert 15 foodtrends voor het nieuwe jaar. In...
STARTUP BELICHT - No Sugar Daddies maakt broodbeleg zonder toegevoegde suikers. Wat begon als product voor kinderen, groeide uit tot een assortiment...
Het Noorse bedrijf Keep-it wil dat de dynamische houdbaarheidsindicator een toegestaan alternatief wordt voor de geprinte houdbaarheidsdatum op...
Na een aantal jaar van onstuimige groei in de categorie plantaardig, lijkt er nu een plateau te ontstaan. Zijn er te veel producten op de markt?...