Interviews

Hoe duurzaam is een vegetarische quiche? PS in foodservice berekent milieu-impact met hulp van een algoritme

Hoe duurzaam is een vegetarische quiche? PS in foodservice berekent...

Hoe meet je de duurzaamheidsimpact van een ingrediënt? Gerard Sterkenburg van PS in Foodservice werkte samen met HowGood die openbare informatie...

CO2-emissies omzetten in wodka? Aircohol schaalt technologie op die dit mogelijk maakt

CO2-emissies omzetten in wodka? Aircohol schaalt technologie op die...

De Finse startup Aircohol stelt brouwerijen en distilleerders in staat om hun CO2-uitstoot om te zetten in biomassa voor de productie van alcohol via...

Beeld: Vegbloc

Startup werkt aan plantaardig product dat níet op vlees lijkt: 'Meer...

STARTUP BELICHT - Engelse startup Vegbloc werkt aan een plantaardig product dat níet op vlees moet lijken. Vleesvervangers zijn volgens de startup...

VMT sprak afgelopen maanden verschillende mensen uit de industrie over audits

Handig overzicht: tips voor het doorkomen van de audit

Het goed uitvoeren van audits vormt een belangrijk onderdeel van het werk van de kwaliteitsmanager. Maar hoe pak je zo'n audit nu aan? Welke tips...

Startup maakt eiwit-verrijkt 0.0-bier: 'De traditionele biermarkt doorbreken is lastig'

Startup maakt eiwit-verrijkt 0.0-bier: 'De traditionele biermarkt...

STARTUP BELICHT - Een biertje na het sporten in plaats van een eiwitshake? Dat vinden veel sporters geen goed idee. Startup Thrive bedacht een...

Regeneratieve landbouw in de praktijk? FrieslandCampina en Unilever vertellen over hun ervaringen

Regeneratieve landbouw in de praktijk? FrieslandCampina en Unilever...

Wat betekent regeneratieve landbouw voor voedselproducenten? VMT verkent bestaande activiteiten en de toekomst van deze vorm van landbouw in gesprek...

Foodtrends 2024 met Marielle Bordewijk: 'Zie trends niet als een lange to-do-lijst, kijk wat past bij jouw merk'

Foodtrends 2024 met Marielle Bordewijk: 'Zie trends niet als een...

Op welke foodtrends moeten productontwikkelaars letten in 2024? Fooddesigner Marielle Bordewijk identificeert 15 foodtrends voor het nieuwe jaar. In...

Startup maakt broodbeleg zonder toegevoegd suiker: 'Dadels zijn lekkerder dan zoete meuk'

Startup maakt broodbeleg zonder toegevoegd suiker: 'Dadels zijn...

STARTUP BELICHT - No Sugar Daddies maakt broodbeleg zonder toegevoegde suikers. Wat begon als product voor kinderen, groeide uit tot een assortiment...

Houdbaarheidsindicator als alternatief geprinte datumstempel? 'We kunnen de houdbaarheid veel nauwkeuriger voorspellen'

Houdbaarheidsindicator als alternatief geprinte datumstempel? 'We...

Het Noorse bedrijf Keep-it wil dat de dynamische houdbaarheidsindicator een toegestaan alternatief wordt voor de geprinte houdbaarheidsdatum op...

'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om zich te bewijzen' (podcast)

'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om...

Na een aantal jaar van onstuimige groei in de categorie plantaardig, lijkt er nu een plateau te ontstaan. Zijn er te veel producten op de markt?...