
Consumenten krijgen vermoedelijk structureel teveel nitrosamines binnen, blijkt uit een nieuwe risicobeoordeling van EFSA. Deze nitrosamines zitten...
Consumenten krijgen vermoedelijk structureel teveel nitrosamines binnen, blijkt uit een nieuwe risicobeoordeling van EFSA. Deze nitrosamines zitten...
In de online nieuwsbrief van Food Safety Tech van maart 2023 gaf een van de experts van het bedrijf SCIEX, een bedrijf dat gespecialiseerd is in...
Enoki paddenstoelen (fluweelpootjes) uit Zuid-Korea en China, die waren besmet met Listeria monocytogenes, hebben in de Verenigde Staten eind 2022...
In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van maart. De laatste wapenfeiten: verkeerd etiket op de Jumbo luxe stol...
In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van maart. De laatste wapenfeiten: onvermeld allergeen tortilla en...
De schadelijke stoffen PAK’s zijn de laatste tijd misschien wel het vaakst in het nieuws door de uitstoot van Tata Steel, waardoor omwonenden van de...
POV en COV willen meer regie op het kwaliteitssysteem van Nederlands varkensvlees. Daarom besloten ze om Holland Varken het ketenkwaliteitssysteem te...
Als voedselproducent ben je in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor een zorgvuldige afwikkeling van schadepartijen. Hoe voorkom je...
Met bijna de helft van de honing dit in de EU is geïmporteerd, is waarschijnlijk geknoeid of gefraudeerd. Dat heeft een speciaal onderzoeksteam onder...
In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.