
STARTUP BELICHT - Startup Monkeys by the Sea maakt visvervangers. Oprichter Thijs Wullems zag tijdens zijn carrière in de viswereld dat de sector...
STARTUP BELICHT - Startup Monkeys by the Sea maakt visvervangers. Oprichter Thijs Wullems zag tijdens zijn carrière in de viswereld dat de sector...
Wat maakt dat de mainstream consument meer vleesvervangers eet? Smaak natuurlijk, dat weet iedereen, maar wat is nog meer van invloed? In recent...
VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Nieuw deze maand: Chicken-Style Beyond Meat producten.
Voor een plantaardige varianten van kaas, lijken plantaardige eiwitten niet te voldoen. Diervrije zuiveleiwitten gemaakt met fermentatie beter te...
Cargill werkt samen met de Spaanse startup Cubiq Foods om hun plantaardige vetemulsie naar de markt te brengen. De multinational ziet het vet als een...
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...
De recent opgerichte alliantie Food Fermentation Europe (FFE) heeft als doel om precisiefermentatie als duurzame technologie te promoten. Ze willen...
AMfish, producent van verse en bereide visproducten, gaat fruit- en kruidenextract gebruiken om hun gepaneerde, gebakken visproducten te beschermen...
STARTUP BELICHT- Scale-up Van de Koe maakt ‘on’kruidenboter: ‘natuurinclusieve kruidenboter’. Hiervoor gebruikt het bedrijf zuivel van Nederlandse...
Bij grotere bedrijven is productontwikkeling of R&D geen gemakkelijke opgave. Marketeers willen niet zomaar ‘producten’, maar vooral ‘concepten’ in...