
E621, ofwel mononatriumglutamaat of ve-tsin, is een veelgebruikt E-nummer in de voedingsindustrie. Hoewel veel fabrikanten inmiddels werken met...
E621, ofwel mononatriumglutamaat of ve-tsin, is een veelgebruikt E-nummer in de voedingsindustrie. Hoewel veel fabrikanten inmiddels werken met...
VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de laatste wapenfeiten: energie-kauwgum
Zelfs een bescheiden groei in plantaardig, kan voor capaciteitstekorten zorgen, zeggen GFI en Bright Green Partners in een onlangs gepubliceerd...
Startups zijn vaak een spil in het web van innovatie. Ze proberen de voedingsindustrie in beweging te brengen op onderdelen als duurzaamheid,...
Stel, een startup heeft een veelbelovend ingrediënt of een nieuwe leverancier zegt dat ene schaarse ingrediënt te kunnen leveren. Een...
Natuurlijke conserveringsmiddelen zijn aan een opmars bezig. Logisch, gezien het feit dat de consument minder kunstmatige ingrediënten in zijn eten...
De eiwittransitie is meer dan plantaardig, vandaar de titel alternatieve eiwitten. Ook eiwitten uit precisiefermentatie, eiwitten uit insecten en...
De natuurlijke zoetstof stevia is al jarenlang een populaire vervanger voor suiker. Aanvankelijk werd Reb A gebruikt, de meest zoete component in het...
Vacuüm koelen is de nieuwste techniek in het broodbereidingsproces. Het zorgt voor stand in het product en bespaart energie bij bakker en consument....
Om peulvruchten aantrekkelijk te maken voor gen Z, trekt Boon alles uit de kast. Een opvallende Rekart-verpakking moet de kritische jonge consument...