Alles over Foodtrends

Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt...
Productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, FrieslandCampina en Beyond Meat en experts van de HAS Green Academy en NIZO zijn slechts enkele...

Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de...
Eveline van Dam is conceptontwikkelaar en trendwatcher voor de foodindustrie. Die twee activiteiten gaan hand in hand. In deze podcast vertelt ze...

Vezels in de spotlight: gezond, duurzaam, goede Nutri-Score
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...

Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)
De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...

Ultrabewerkte voeding: waarom horen we daar steeds meer over?
De meesten van ons zal het niet zijn ontgaan; het onderwerp ultrabewerkte voedingsmiddelen en de NOVA classificering komt steeds meer langs in...

Voedselproducenten in transitie: op deze 6 borden tegelijk schaken
Ons voedselsysteem loopt zowel economisch, sociaal als ecologisch vast. Met een groeiende wereldbevolking en gelijkblijvende consumptiepatronen zal...

Startups in kweekvlees moeten na wetgevingssucces nog andere drempels...
Met de FDA-goedkeuring voor Upside Foods heeft de (Amerikaanse) kweekvleessector een belangrijke stap gezet. Wat zijn de volgende te slechten...

Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D...
2022 was wederom een bewogen jaar, met name door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen en schaarstes. Dit...

Producenten spelen in op personeelstekort: gemak en kwaliteit voorop
Als gevolg van de coronapandemie hebben veel horeca ondernemers te kampen met personeelstekorten. Voedingsproducenten proberen hierop in te spelen...

Trends in dranken: van botanicals tot eetbare cocktails
Op de Horecava was de drankenhal drukbezocht. Producenten proberen onder andere in te spelen op het heersende personeelstekort in de horeca. VMT liep...