
Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners.
Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners.
Volgens duurzaamheidsexpert Boone was er teveel vrijblijvendheid in het meten en communiceren van duurzaamheid. Iedereen deed het op zijn eigen...
Ook in 2022 zijn er nieuwe wijzigingen in Infoblad 85. Welke wijzigingen zijn dat? Hoe kijkt de NVWA naar Infoblad 85? Tijdens deze lezing leer je...
Een sterke voedselveiligheidscultuur is de basis voor het produceren van veilige voedingsmiddelen. Maar wat is een sterke voedselveiligheidscultuur?...
Wereldwijd wordt zo’n derde van ons voedsel verspild. Volgens Sanne Stroosnijder, programmamanager voedselverspilling bij Wageningen Food & Biobased...
Het is al enige tijd bekend dat een voedselveiligheidscultuur essentieel is om levensmiddelenproductie veilig uit te voeren om veilige levensmiddelen...
Een gebrekkige reiniging en desinfectie kan zorgen voor een uitbraak van Listeria monocytogenes. Dat is het laatste wat je wilt als producent van...
Voedselinfecties door virussen komen vaker voor dan men denkt. Alleen al in Nederland worden jaarlijks honderdduizenden mensen ziek van norovirussen....
Omgevingsmonitoring van voedselpathogenen in de voedingsindustrie kan beter. De frequentie van bemonstering ligt vaak veel te laag en is onvoldoende...
Wat kun je als voedselproducent zelf doen als er sprake is van een uitbraak waar jij (mogelijk) de bron van bent? Wat doet de NVWA dan precies en hoe...