Lezingen

Handig overzicht: hoe duurzaamheid - CO2-footprint - te berekenen...
Elk foodbedrijf - groot of klein - is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...

Plus en duurzaamheid: 'overgang naar bio is nu nieuwe normaal' (video)
Supermarktketen PLUS werd onlangs voor de 7e keer op rij uitgeroepen tot meest verantwoorde supermarkt. Duurzaamheidsmanager Marlijn Simons van PLUS...

Toewerken naar klimaatneutraal? Calculeer de impact en stel een...
Communiceer je als bedrijf over klimaatneutraal zijn? Een goede onderbouwing is essentieel zegt Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners.

'Ook kleine bedrijven moeten CO2-footprint in kaart brengen' (video)
"Ook kleine bedrijven kunnen aan de slag met het in kaart brengen van hun CO2-footprint", stelt Marc Herberigs, Sustainability Consultant bij...

Waarom één overkoepelend duurzaamheidskeurmerk broodnodig is in food...
Volgens duurzaamheidsexpert Boone was er teveel vrijblijvendheid in het meten en communiceren van duurzaamheid. Iedereen deed het op zijn eigen...

Zo kijkt NVWA naar Infoblad 85 (tips en video)
Ook in 2022 zijn er nieuwe wijzigingen in Infoblad 85. Welke wijzigingen zijn dat? Hoe kijkt de NVWA naar Infoblad 85? Tijdens deze lezing leer je...

Zo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur (video)
Een sterke voedselveiligheidscultuur is de basis voor het produceren van veilige voedingsmiddelen. Maar wat is een sterke voedselveiligheidscultuur?...

7 tips om als producent 20 tot 30 procent voedselverspilling tegen te...
Wereldwijd wordt zo'n derde van ons voedsel verspild. Volgens Sanne Stroosnijder, programmamanager voedselverspilling bij Wageningen Food & Biobased...

Zo implementeer je een voedselveiligheidscultuur. Dit zijn 8 tips...
Het is al enige tijd bekend dat een voedselveiligheidscultuur essentieel is om levensmiddelenproductie veilig uit te voeren om veilige levensmiddelen...

VMT Summerclass QA 8: Listeria beheersen - praktische reinigingstips...
Een gebrekkige reiniging en desinfectie kan zorgen voor een uitbraak van Listeria monocytogenes. Dat is het laatste wat je wilt als producent van...