Overzicht

Wie gekweekt vlees wil eten, moet engelengeduld hebben
Een precies jaartal durft hij er niet op te plakken, maar producenten die kweekvlees willen gaan verkopen of verwerken in producten, zullen volgens...

Kansen in de UK, weerstand in Italië en de potentie van hybride: dit...
'De komende drie tot vier jaar worden belangrijk voor kweekvlees.' Dat was de boodschap van the Good Food Institute tijdens de New Food Conference....

Meatable opent nieuwe vestiging in Leiden om productie gecultiveerd...
Meatable opende in november een nieuwe faciliteit op het BioScience Park in Leiden. Op deze manier wil het bedrijf zorgen dat de productie van...

World Meat Congress: 'Maatschappelijk debat over vleesconsumptie moet...
De wereldwijde vleesindustrie kan nog een grote slag slaan met het terugbrengen van CO2- en methaanuitstoot. Tegelijk groeit de wereldbevolking en...

Mosa Meat haalt duurzaamheidscertificaat binnen
Kweekvleespionier Mosa Meat heeft de B Corp certificering binnen gehaald en maakt vanaf september onderdeel uit van de B Corporation. Maarten Bosch,...

Nederlander mag in najaar éindelijk kweekvlees proeven
Consumenten mogen in het najaar éindelijk hun tanden zetten in kweekvlees. Producenten Mosa Meat en Meatable hebben van de Tweede Kamer toestemming...

Kweekvlees dichterbij dan Nederland denkt: proeverijen binnenkort...
Binnenkort is het proeven van kweekvlees in Nederland mogelijk. De eerste proeverijen met 'cultured meat' zullen waarschijnlijk in de herfst plaats...

Consumentenacceptatie van alternatieve eiwitten? Volgens ADM kunnen...
Wat is nodig om de consument warm te maken voor alternatieve eiwitten? Volgens ADM zijn vier factoren van belang.

Amerika kan aan het kweekvlees: Good Meat en Upside Foods krijgen...
Kweekvleesbedrijven Good Meat en Upside Foods hebben groen licht gekregen voor de verkoop van kippenkweekvlees aan consumenten. In Europa moet...

Commentaar: voedselindustrie snakt naar meer consensus over...
COMMENTAAR - Ik vrees dat we er nooit meer uit gaan komen: alle eindeloze discussies over een betere voedselketen. Iedereen zoekt naar het ultieme...