Kennis uit de markt

Rijst hersorteren betekent verduurzamen: 'We hebben de helft minder...
Stijgende energieprijzen en aangescherpte wet- en regelgeving dwingen de industrie tot optimalisatie en verduurzaming van haar processen. Slimme...

Analyse: biologische boterham wordt uiteindelijk goed belegd
ANALYSE - Als het in Nederland gaat over een duurzame voedselketen en duurzame landbouw, dan gaat het in de discussie vaak over 'goed voor de natuur'...

Reststroom champignonteelt blijkt goed alternatief voor industriële...
Klimaatverandering en productiegedreven landbouw leiden tot een verschraling in de land- en tuinbouwsector. De oplossing kan liggen bij de...

Energiemanagement in de voedingsmiddelensector: dit kun je doen om de...
KENNISPARTNER - Energie is duurder geworden. De torenhoge energieprijzen kosten het bedrijfsleven 22 miljard euro. Voor ieder Nederlands bedrijf is...

Blog: dit is mijn indruk van het verpakkingsvrije concept van Albert...
KENNISPARTNER - Begin april kondigde Albert Heijn de lancering van een nieuwe concept aan: AH Verpakkingsvrij. Tessel Kans van Schuttelaar & Partners...

Column Suzanne van der Pijll: 'Eiwittransitie is de default omdraaien'
COLUMN - In de Week zonder Vlees werden we dit jaar opgeroepen om ook geen zuivel te nuttigen. Dat was voor mij aanleiding voor een beroepsmatig...

Onderzoek: kansen voor een sterk verdienmodel met 'lokale'...
Nederlanders willen wel veel betalen voor geïmporteerde vis, maar de 'eigen' lokaal gevangen vis uit de Noordzee, gaat vooral voor lagere prijzen de...

Column: 3 grote trends in voedsel
KENNISPARTNER - Aan het begin van het nieuwe jaar ziet Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners veel berichten langskomen met de...

Duurzaamheid in food: 'pick your battles' en implementeer...
Duurzaamheid in food lijkt helaas een dusdanig breed containerbegrip te worden dat versnippering dreigt in de initiatieven. Noodzakelijke impact...

Sustainable Development Goals: zo ga je met duurzaamheid in de...
KENNISPARTNER - Duurzaamheid in de voedselsector: de urgentie en de vraag neemt toe naar verduurzaming in de gehele food supply chain, van de boeren...