Alles over Mensen

Hoe maak je jonge mensen warm voor een baan in de foodsector? Dit is...
De Lentiz onderwijsgroep opende maandag 20 juni officieel de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Het moet een scholings- en praktijkplek zijn...

Oud-werknemers margarinefabriek Upfield Rotterdam over sluiting: 'Er...
Volgend jaar zomer sluit de margarinefabriek aan de Nassaukade in Rotterdam. Komend jaar wordt de productie van de margarinekuipjes afgebouwd....

Gerard Bakker nieuwe inspecteur-generaal NVWA: 'Ik wil verder bouwen...
Gerard Bakker wordt per 16 augustus 2021 de nieuwe inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij volgt daarmee...

Cees-Jan Adema benoemd tot nieuwe directeur FNLI
Cees-Jan Adema wordt per 1 januari 2021 de nieuwe directeur van de FNLI. Daarmee volgt hij Marian Geluk op, die per 1 oktober vertrok bij de...

WUR start met digitale stages vanwege corona: 'Zo bieden we zekerheid...
Door corona zijn veel stagemogelijkheden voor studenten van de WUR plotseling weggevallen. Om studenten tijdens corona toch een stage te bieden,...

Een baan zonder sollicitatie: 'Wie het eerst komt, het eerst maalt'
Een baan krijgen zonder zenuwen voor de vele gesprekken en testrondes. Gewoon bij een bedrijf naar binnen lopen, je naam op een wachtlijst zetten en...

Food Academy Nijkerk: 'Hybride onderwijs wordt het 'nieuwe normaal''
De voedingsindustrie kampt met een groeiend tekort aan goed opgeleid personeel. En dan met name personeel op mbo-niveau, zoals operators. Food...

Brouwopleiding KU Leuven fungeert als talentenmagneet: 'Brouwen bier...
In de strijd om felbegeerd technisch talent slaat de bierwereld een belangrijke slag. Met financiële steun van 's werelds grootste bierbrouwer AB...

Column: corona of niet, beroepsonderwijs gaat (digitaal) door
Na 18 jaar te hebben gewerkt als voedingsmiddelenmicrobioloog bij Unilever stapte ik in 2018 over naar het hbo om toekomstige foodprofessionals op te...

Expertpanel: Is samenwerking nodig om het tekort aan gekwalificeerde...
Er is in de voedingsindustrie een groeiend tekort aan goed opgeleid mbo-personeel. Er ontstaan verschillende regionale initiatieven en samenwerkingen...