VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Database levensmiddelenwet- en regelgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Boek Microbiologie
  • Food Safety Event

  • Fermentatie3 nov. 25

    Romig mondgevoel in hybride zuivel? Dat kan met vet-ingrediënten van Nourish Ingredients

    Het Australische Nourish Ingredients opent een Europees innovatiecentrum voor vet-ingrediënten geproduceerd via precisiefermentatie. Ondanks de trage Europese wetgeving voor dit soort ingrediënten, strijkt het bedrijf in Leiden neer: 'Hier zitten onze klanten', vertelt CTO en mede-oprichter Anna El Tahchy aan VMT.

  • Beeld: Fabafull
    Startups belicht23 okt. 25

    Startup maakt muffins van favabonen: 'Nog nooit zoveel geleerd van eigen fouten' 

    STARTUP BELICHT - Startup Fabafull maakt plantaardige muffins van favabonen. Hiermee wil de startup plantaardig eten zo aantrekkelijk en duurzaam mogelijk maken. Voor de ontwikkeling werkte de startup samen met onder andere de HAS en Hogeschool Inholland. VMT sprak met oprichter Roland Tabor over de ontwikkeling en verdere plannen van de startup.

  • Beeld: Favamole
    Startups belicht16 okt. 25

    Startup ontwikkelt duurzamere variant van guacamole: 'Veldbonen brengen leven terug in de bodem' 

    STARTUP BELICHT - Startup Favamole maakt een spread/dip van Nederlandse veldbonen. Volgens startupeigenaar Edwin Sander een duurzaam alternatief voor guacamole. Sander stelt dat veldbonen goed zijn voor de bodem en zorgen voor een vruchtbare grond. VMT sprak met de startupeigenaar over de ontwikkeling en verdere plannen. "Het ontwikkelen van de juiste smaak en structuur was een uitdaging."

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Startup2 okt. 25

    Voor abonnees Dit moet je als startup doen om wél het schap van de supermarkt te halen (en er te blijven) 

    Er zijn veel startups die in plantaardige producten of technologieën stappen. Maar het is niet vanzelfsprekend dat startups een succes worden in de voedingsindustrie. Hoe kun je als startup doorbreken in een schijnbaar verzadigde markt? VMT sprak met Bram van Beek (Head of Marketing & Communications) en Jorien Hattink (Corporate Partnership Manager) van Startlife.

  • Beeld: VanillaPoint
    Startups belicht1 sep. 25

    Startup werkt aan transparante, korte vanilleketen: 'Opbrengsten wegen vaak niet op tegen inspanningen' 

    Vanille is een kostbare specerij. Consumenten, producenten en horeca betalen veel hiervoor. Maar wie verdient hieraan? Vaak zijn dat niet de boeren, maar de tussenpersonen. Godfrey Kiwumulo groeide op in Oeganda, waar vanille een normaal goed is, maar waar boeren er niet rijk van worden. Hij besloot dat dit anders kan, en levert nu vanille vanuit Oeganda zonder tussenschakels. VMT sprak met Kiwumulo over zijn startup VanillaPoint.

  • Opschalen21 aug. 25

    Startup in fermentatie? Investeren in eigen demofaciliteitfabriek hoeft niet meer met komst BFF

    Ben je als startup in fermentatie klaar om op te schalen? Vraagt een investeerder om een product- en procesvalidatie? Vanaf volgend jaar kan dat in de Biotechnology Fermentation Factory (BFF), een open-access validatie- en opschalingsfaciliteitop het terrein van NIZO Food Research in Ede. "De combinatie van BFF en NIZO is uniek in Europa," zegt directeur Marcel Oogink.

  • Alternatieve eiwitten18 aug. 25

    Mariene eiwitten in opkomst, maar hoe breng je ze naar de markt?

    De zee levert al eeuwen voedsel, maar krijgt in de eiwittransitie een nieuwe betekenis. Van mosselburgers tot pasta met zeewier: mariene eiwitten worden steeds vaker ingezet als duurzaam en onderscheidend alternatief. Toch blijkt markttoegang voor deze producten allesbehalve vanzelfsprekend. Rem van den Bosch van Seaburger vertelt hoe hij inspeelt op de eiwittransitie met hybride concepten en waar de praktijk schuurt.

  • Foto: Cor Salverius
    Duurzaamheid7 aug. 25

    Zo werken deze 6 startups aan innovatie en duurzaamheid

    Startups zijn vaak een spil in het web van innovatie. Ze proberen de voedingsindustrie in beweging te brengen op onderdelen als duurzaamheid en gezondheid. In dit artikel een overzicht van 6 startups en hoe zij impact willen maken in de voedingsindustrie.

  • Verpakking3 aug. 25

    Flexibele verpakkingen lichter en beter recyclebaar? Startup ontwikkelt nieuwe coatingtechniek

    Hoe behoud je lange houdbaarheid zonder slecht te recyclen verpakkingen? Startup Kalpana Systems ontwikkelde een coatingtechniek die meerdere lagen in een verpakking vervangt door één ultradunne, vrijwel onzichtbare beschermlaag. De technologie staat nog in de kinderschoenen, maar KraftHeinz ziet de potentie al. Sandra Wiegman, lead business development vertelt VMT over de vervolgstappen.

  • Haver21 jul. 25

    De Veldfabriek start haverdrankproductie: 'We zijn binnen de duurzame tak de meest verantwoorde'

    In Rotterdam werkt Coöperatie De Veldfabriek aan een schaalbaar model voor verse haverdrank, op basis van lokaal geteelde, volkoren haver. De drank bevat 200 gram haver per liter, schuimt goed en wordt geproduceerd zonder UHT-verhitting. De opschaling gebeurt batchgewijs, met aandacht voor reststroombenutting en nieuwe productconcepten.

Volgende pagina
  1. Vacatures

  2. FreshRecruitment

    QA Officer Peijnenburg Sintjohannesga

    FreshRecruitment logo
  3. Fresh Recruitment

    HSE-specialist bij Sonneveld

    Fresh Recruitment logo
  4. VOMAR

    Manager Operations Slagerij & Worstmakerij

    VOMAR logo
  5. De Kuyper

    Teamlead Quality Assurance

    De Kuyper logo
  6. Zwanenberg Oss

    QA Officer

    Zwanenberg Oss logo
Bekijk vacatures
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Database levensmiddelenwet- en regelgeving
  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen