nieuws

Plantaardige biefstuk werd ontwikkeld in ‘eigen tijd’ (video)

Ingrediënt & Product

Plantaardige biefstuk werd ontwikkeld in ‘eigen tijd’ (video)

De 100% plantaardige biefstuk waar Vivera momenteel wereldwijd mee in de media scoort, is ontwikkeld in de ‘eigen tijd’ van een productontwikkelaar. “Hij kwam naar ons toe en zei: nu moet je eens komen proeven!”

Ruim een jaar is Vivera bezig geweest met de doorontwikkeling van de plantaardige biefstuk. Begin 2017 kwam een productontwikkelaar intern met een eerste versie. Commercieel manager Gert Jan Gombert bij Vivera: “Bij ons kunnen productontwikkelaars één dag in de week volledig zelf invullen. Daar komt deze steak uit voort. We zijn nog een jaar bezig geweest om het product klaar voor de verkoop te krijgen. Veel tijd zat in het goed krijgen van de structuur, ongeveer 80% van de tijd. En de sappigheid en kruiding bleek ook nog lastig.” Over het productieproces en het procedé wil Gombert verder niets kwijt vanwege concurrentiegevoeligheid. Wel zegt de commercieel manager van Vivera dat het niet de bedoeling was om met de introductie de Vegetarische Slager een hak te zetten. De Vegetarische Slager is samen met Wageningen University & Research al een aantal jaren bezig met de ontwikkeling van de ultieme plantaardige biefstuk.

In de video die VMT maakte op de PLMA in Amsterdam vertelt Gombert meer over de plantaardige biefstuk van Vivera. Daarbij ook een aantal reacties van internationale bezoekers op de beurs.

Reageer op dit artikel