nieuws

Supermarkt Plus groeide in 2017 sneller dan de markt

Economie & Bedrijven

Supermarkt Plus groeide in 2017 sneller dan de markt

De omzet van supermarkt Plus groeide in 2017 met 5,5% ten opzichte van een groei van de markt van 3,4%.

Volgens Jan Brouwer, algemeen directeur van Plus was 2017 wederom een succesvol jaar met veel investeringen in onder andere het nieuwe formuleconcept en e-commerce. De keten moderniseerde ook 31 supermarkten. Brouwer: “Mede daardoor is onze klantenkring in 2017 groter en trouwer geworden. We zijn er trots op dat Plus voor de derde keer op rij is verkozen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Dat succes willen we de komende jaren uitbouwen.”

 

Groei e-commerce

De e-commerceactiviteiten van PLUS zijn in 2017 uitgebreid. Klanten kunnen bij bijna alle winkels online bestellen, het aantal ophaalpunten verdubbeld van honderd naar tweehonderd en bieden 220 winkels de PLUS Express service aan. Met deze service hebben klanten hun boodschappen twee uur na het bestellen al in huis.


Meest Verantwoorde Supermarkt

Voor de derde keer op rij werd PLUS uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. In 2017 werd de cacao in de huismerkproducten vervangen door Fairtrade gecertificeerde cacao, werd in samenwerking met de Good Fish Foundation bijvangst in de schappen geïntroduceerd en hebben alle vleesconserven en rookworsten van het huismerk het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming gekregen.

Reageer op dit artikel