nieuws

Stella Artois roept opnieuw 33cl flessen terug

Algemeen

Stella Artois roept opnieuw 33cl flessen terug

Na haar eerdere terugroepactie haalt Stella Artois op eigen initiatief opnieuw een deel van haar groene 33 centiliter flessen terug. Door een productiefout kunnen in sommige flessen mogelijk stukjes glas afbreken.

Stella Artois had eerder dit jaar een terugroepactie om dezelfde reden. Ditmaal gaat het om een nieuwe batch flessen van dezelfde leverancier, 13 pallets in totaal. Het aantal flessen is volgens Stella Artois vergelijkbaar met een half gevulde vrachtwagen.  De betreffende flessen zijn inmiddels uit de schappen gehaald bij onder andere Jumbo supermarkten. Uit voorzorg roept de bierbrouwer nu ook consumenten op hun flesjes na te kijken. Stella Artois heeft tot nu toe nog geen meldingen van consumenten ontvangen in Nederland.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is op de hoogte en er wordt samengewerkt met Jumbo supermarkten en distributeurs om de flessen terug te roepen. Na de eerste terugroepactie zijn er maatregelen genomen bij de leverancier, maar ondanks deze maatregelen gaf de leverancier aan dat er wederom afwijkingen zijn ontdekt in de flesjes die ervoor kunnen zorgen dat kleine stukjes glas loskomen die in het boer kunnen vallen. Dit heeft Stella Artois doen besluiten om de flessen niet langer aan te kopen bij de betreffende leverancier. Stella Artois kon bij navraag geen details geven over de wijze waarop het glas in het flesje terecht zou kunnen komen. 

Betrokken flesjes 

Nederlanders kunnen thuis hun eigen flesjes nakijken. Het gaat hierbij om flesjes met houdbaarheidsdatum 15/2/19, verpakkingscode 49 en tijdcode 01.00-23.00, om flesjes met houdbaarheidsdatum 6/3/19, verpakkingscode 49 en tijdcode 22.00-23.59 en flesjes met houdbaarheidsdatum 7/3/19, verpakkingscode 49 en tijdcode 00.00-01.00. Consumenten wordt aangeraden om de bovenstaande producten niet te consumeren, zij kunnen hun aankoopbedrag terugvragen bij Stella Artois. Consumenten kunnen hier meer informatie vinden over waar de codes zich bevinden op de flesjes.

Reageer op dit artikel