Het Europese voedselproductiesysteem is zeer effectief geworden, maar het verlies aan biodiversiteit, de klimaatverandering en de uitputting van hulpbronnen zetten het systeem onder druk. De overstap naar een circulair productiesysteem is één van de middelen om een duurzamer voedselproductiesysteem te krijgen.
Wageningen University & Research organiseert een 1,5 daags netwerk- en wetenschappelijk evenement inclusief netwerkdiner. Dit evenement richt zich op verschillende groepen belanghebbenden, waaronder wetenschappers, bedrijven en beleidsmakers. Het doel is om experts op dit gebied samen te brengen en kennis, informatie en inzichten met elkaar te delen over het beheer van voedselveiligheid in circulaire voedselproductiesystemen.
Het programma bevat vier sessies, met elk een keynote presentatie door een expert uit het vakgebied, posterpresentaties en interactieve sessies. Hierdoor kunnen alle aanwezigen een bijdrage leveren aan het onderwerp. De vier sessies zijn:
- Nieuwe gevaren en risicobeoordelingen
- De gevaren in de circulaire voedselproductiesystemen
- Verzachtende strategieën
- Behoefte aan testbenaderingen
Meer informatie en aanmelden kan via deze link.