01-02-2024 | Training Reiniging en Validatie

01-02-2024 | Training Reiniging en Validatie
Er zijn meerdere voorschriften voor het gebruik van allergenen in levensmiddelen

De cursus is gericht op producenten voor voorverpakte voedingsmiddelen. Deze cursus is interessant voor kwaliteitsmanagers, QA specialisten, QC technologen, procestechnologen, (interne) auditors en risicobeoordelaars. Kortom deze cursus is interessant voor iedereen die te maken heeft met kruisbesmetting van allergenen en reiniging.

Er worden eisen aan gesteld door certificatieschema's zoals BRCGS, IFS en FSSC. Ook retailers willen van private label producten weten of er risico op kruisbesmetting is. Vooral sommige Engelse retailers hebben uitgebreide Code of Practices hiervoor. Maar hoe wordt een zinvol en goed validatieplan opgezet gericht op de relevante allergenen? Op welke punten wordt gemeten, hoe vaak, welke methoden kunnen toegepast worden en hoe interpreteer je de resultaten? Vaak is de validatiestudie input voor een risicobeoordeling (VITAL) waarop de keuze wordt gebaseerd om wel of geen precautionary allergen labelling (PAL) te gebruiken.

Waar en wanneer?

De cursus vindt plaats in Prinsenbeek (regio Breda) van 09:00 tot 13:00. Aanmelden kan online via de site van VITAL. De trainingskosten bedraagt €350,00.

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket rozijnen krentenbollen

Nederlandse recalls en waarschuwingen april: foutief etiket rozijnen...

In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van april. De laatste wapenfeiten: foutief etiket rozijnen...

foto: shutterstock

Gezondheidsraad: 'overheid weet niet aan hoeveel chemische stoffen...

De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen worden blootgesteld. Volgens de Gezondheidsraad wordt dit 'niet gemeten, maar...

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Het gif dat vermoedelijk de oorzaak is van de dodelijke uitbraak van voedselvergiftiging in een restaurant in Taipei, is aangetroffen in de...

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

Een grootschalige analyse van voedselmonsters van EFSA in 2022 laat een licht bemoedigende trend zien: het algemene percentage monsters dat de...

foto: shutterstock

Gaan we richting totaalverbod BPA? Nóg meer gezondheidsrisico's bekend

Er wordt steeds meer bekend over de negatieve invloed die bisfenolen hebben op het menselijk lichaam. Zo hebben Spaanse onderzoekers recent in een...

Listeria monocytogenes-besmettingen in Europa nemen toe

Listeria monocytogenes-besmettingen in Europa nemen toe

De European Food Safety Authority (EFSA) en European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) hebben in hun rapport over het voorkomen van...

Onderzoek Hepatitis A in diepvriesaardbeien Verenigde Staten afgerond: dezelfde stam als uitbraak door verse aardbeien

Onderzoek Hepatitis A in diepvriesaardbeien Verenigde Staten...

De hepatitis A-virusstam die in de Verenigde Staten bij een uitbraak in 2023 zorgde voor tien zieke mensen, is genetisch identiek aan de stam die in...

Safe met Roos: Scherp blijven op metaal

Safe met Roos: Scherp blijven op metaal

Vertrouwen op je metaaldetector is prima, maar erop blindvaren niet. De laatste weken zijn er veel recalls vanwege metaaldeeltjes in eindproducten....