nieuws

Dirk en Dekamarkt halen filet americain uit schappen om listeriabacterie

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Dirk en Dekamarkt roepen filet americain terug omdat het product besmet is met de listeriabacterie. Op 28 november op het Food Safety Event van VMT in Amersfoort hoort u alle laatste ins en outs over listeria.

Dirk en Dekamarkt halen filet americain uit schappen om listeriabacterie

Dirk haalt per direct Pure Ambacht Filet Americain Sweet Onion 150 gram met EAN code: 2373409 en houdbaarheidsdatum 13-11-2019 uit de schappen vanwege de listeriabactie. Na controle bleek het vleesproduct besmet met listeria.

Bij DekaMarkt betreft het Proef het verschil Filet Americain Sweet 150 gram. Dit product heeft een productcode 2373397 en is eveneens houdbaar tot 13 november.

Listeriabacterie

Het eten van een niet gegaard product met listeria kan leiden tot griepachtige verschijnselen binnen één tot negentig dagen. Vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met een lage weerstand kunnen hierdoor een gevaarlijke infectie oplopen. Bij zwangere vrouwen is het mogelijk dat het ongeboren kind overlijdt.

Dirk raadt klanten aan het product niet nuttigen en direct terug te brengen naar de winkel.


Food Safety Event

Listeria monocytogenes en Whole Genome Sequency (WGS) zijn onderwerpen die op het Food Safety Event uitgebreid behandeld worden. Dit event vindt plaats op 28 november in Amersfoort.

Klik hier voor het volledige programma

Klik hier om direct aan te melden


 

Reageer op dit artikel