nieuws

NVWA doet inval bij vleesverwerker

Voedselveiligheid & Kwaliteit

NVWA doet inval bij vleesverwerker

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD) van de NVWA heeft vandaag een bedrijf doorzocht waar vermoedelijk vlees wordt verwerkt zonder dat deze onderneming beschikt over de daarvoor benodigde erkenning.

Een bedrijf moet aan meerdere eisen voldoen om een erkenning te krijgen om de hygiëne te garanderen. Het is strafbaar om vlees te verwerken en te verkopen zonder deze erkenning. De NVWA vermoedt dat het bedrijf vlees verkoopt aan horecabedrijven.

 

Verdachten

De IOD heeft bij de doorzoeking enkele verdachten aangehouden. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ook is (digitale) administratie en ander bewijsmateriaal in beslag genomen. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

 

Reageer op dit artikel