nieuws

Maaltijdpakketten The Greenery weer teruggeroepen om allergenen

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Maaltijdpakketten The Greenery weer teruggeroepen om allergenen

The Greenery heeft een veiligheidswaarschuwing uitgestuurd voor de maaltijdpakketten Groene Curry en Curry Madras. De pakketten bevatten melkeiwit, terwijl dit niet is vermeld.

Beide maaltijdpakketten bevatten kokosmelk op basis van melkeiwit. Melk is echter niet opgenomen in de ingrediëntenlijst als allergeen. De pakketten onder het label van Verse Oogst worden verkocht bij Plus en Emté. Het gaat om verpakkingen met een houdbaarheidsdatum van 20-08-2018 of eerder, in totaal 1068 maaltijdpakketten.

Verse Oogst geeft aan dat er met het product zelf niets mis is, alleen de ingrediëntendeclaratie is onvolledig. Consumenten met melkintolerantie kunnen mogelijk klachten krijgen na het consumeren van de maaltijdpakketten. 

Menselijke fout

Deze recall is gelijk aan de recall van februari, toen The Greenery ook dezelfde pakketten vanwege de zelfde allergeen moest terugroepen. “Ondanks alle controles in het proces, is er helaas toch een menselijke fout opgetreden. Wij betreuren deze fout”, vertelt Jos van der Pluijm van The Greenery. “Wij gaan de controles verder intensiveren om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt.”

Reageer op dit artikel