nieuws

Recalls Albert Heijn en Spar om allergenen en listeria

Voedselveiligheid & Kwaliteit

Recalls Albert Heijn en Spar om allergenen en listeria

Het is een drukke week qua recalls. Niet alleen waren er terugroepacties vanwege mogelijke listeria in diepvriesgroenten afkomstig uit de Hongaarse fabriek van het Belgische Greenyard, ook allergenenrecalls bleven niet uit.

Spar plaatste een veiligheidswaarschuwing voor haar kipfiletvleeswaren (25 gram) met de een houdbaarheidsdatum van 23-07-2018 met de code: 8710442456021.

Allergeen melk

Op het onderetiket staat namelijk een verkeerde ingrediëntendeclaratie zonder daarop het allergeen melk.

Kip en selderij

Albert Heijn besloot de AH Gele couscous falafal met de tht-datum 20-07-2018 uit de schappen te halen. In het product zitten per ongeluk kip en selderij. Hierdoor staan de allergenen sulfiet en selderij niet op het etiket. Albert Heijn raadt klanten met een sulfiet- of selderijallergie de AH Gele couscous falafal niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel.

Beenham

Ook haalde de supermarktketen AH Beenham (tht 29-07-2018) uit de supermarkten. In het product vonden medewerkers listeria. De bacterie kan gezondheidsgevaar opleveren voor zwangere vrouwen, ouderen, jonge kinderen en mensen met een verzwakte weerstand.

Foto's

Reageer op dit artikel