nieuws

Bakkersland, FrieslandCampina en Baltussen Conserven spreken op Engineering in Food&Beverage

Technologie & Techniek

Bakkersland, FrieslandCampina en Baltussen Conserven spreken op Engineering in Food&Beverage

Het thema van het tweede Engineering in Food&Beverage congres is : Van big data naar smart decisions. Thema’s als predictive maintenance en big data omvormen tot informatie komen aan bod.

Wordt voedsel veiliger van data? Industrie 4.0, Internet of Things, Big Data – termen die al een aantal jaren de ronde doen. In de voedingsmiddelenindustrie en zeker ook in de machinebouw. Hoe zorgen machinebouwer en F&B-producent dat zij veilig het maximale uit hun eigen en gecombineerde kennis en data halen? Gegevens verzamelen is één, data delen en tot de juiste beslissingen komen op basis van deze data is een heel ander verhaal.

 

Van data naar informatie

VMT, branche-organisatie voor doelmatig onderhoud NVDO en de uitgeefmerken Engineersonline, Aandrijven & Besturen en Constructeur organiseren op 10 oktober a.s. de tweede editie van Engineering in Food&Beverage.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Hoe ga ik van data naar informatie?
  • Is het wel veilig?
  • Is er meer dan predictive maintenance?
  • Kan de machinebouwer met de data van de klant een (voedsel)veiliger machine ontwerpen?
  • Kan een foodbedrijf met behulp van data beter inspelen op de steeds strenger wordende regelgeving?

Big data: transparantie in de voedselketen

Ruben Bringsken, directeur Baltussen Konservenfabriek spreekt tijdens de plenaire sessie over transparantie. Volgens Bringsken is transparantie in de hele voedselketen is in deze tijd van data en technologie niet weg te denken. Deze zomer is hij gestart met een project om de data in de groenteketen in kaart te brengen vanaf teelt tot consument. Het doel is een transparantere keten, want zegt hij: “openheid hou je niet tegen.”

 

Big data: voedselverspilling terugdringen

Hein Boersma, ICT-Manager, Bakkersland zal vertellen hoe de broodbestelrobot leidt tot meer beschikbaarheid van brood en een lagere derving. Ook in de bakkerijwereld, maar op het vlak van installaties voor bakkerijen, vertelt Simon Jagers, Directeur Semiotic Labs over intelligente monitoring van bakkerijmachines bij de Kaak Groep. Speciale sensoren en slimme algoritmes geven een melding als de  conditie van de machines achteruit gaat. Daarmee wordt doelgericht onderhoud ingepland voordat de machines uitvallen.

 

Big data: productiedata standaardiseren

FrieslandCampina Ingredients stond voor de enorme uitdaging 7 productielocaties voor te bereiden op de uitrol van de Corporate Standaard SAP Template, waarbij SAP maatwerk zou verdwijnen. FrieslandCampina heeft dit opgepakt als een kans om de verschillende sites te harmoniseren: systeem, bedrijfsprocessen en data. In deze presentatie wordt ingegaan op aanpak, resultaten en “lessons learned”.

 

Bekijk het hele programma

Meld u direct aan

Reageer op dit artikel