nieuws

Hoe maakt Aviko zijn verse friet extra knapperig?

Technologie & Techniek

Hoe maakt Aviko zijn verse friet extra knapperig?

Deze week lanceerde Aviko Foodservice hun nieuwe Supercrunch Fresh friet. De friet zou 30 minuten lang knapperig blijven na het klaarmaken. Hoe doet het bedrijf dat?

Coating

Janneke Loeven, woordvoeder, geeft aan dat de extra lange knapperigheid komt door een ‘coating’. ‘

De friet gaat door een bad heen, waarna er een laagje om de friet ontstaat. Die zorgt voor de extra knapperigheid.’ Waar de ‘coating’ uit bestaat daarover wil de woordvoeder van Aviko niet al  te veel kwijt.

“Vanwege de concurrentie vertellen wij hier niet teveel over,” aldus Loeven.

De nieuwe verse friet is, volgens haar, gerealiseerd uit een samenwerking met de ontwikkelaars van Aviko en kennisinstituut TNO. ‘TNO heeft de coating die we bij de diepvries friet gebruiken,  vertaalt naar de verse friet.”

Verse friet

De nieuwe Supercrunch Fresh is onderdeel van een groter supercrunch -assortiment.

De woordvoerder legt uit dat deze friet zich onderscheid omdat het verse patat is. “We hadden al een groot assortiment Supercrunch diepvries friet, maar verse variant is onze grootste afzetmarkt. Daar moesten we op inspelen,” aldus Loeven.

Reageer op dit artikel