nieuws

Poeth transporteert poeders zonder explosiegevaar

Product & Bedrijfsnieuws

Processing-bedrijf Poeth heeft een kostenbesparende Z-conveyor ontwikkelt. Met deze Mini Z-conveyor biedt het bedrijf een veilig transportsysteem voor poeders, korrels en granulaten.

Poeth transporteert poeders zonder explosiegevaar

Droge organische stoffen zijn van nature explosiegevoelig. Dit gevaar ontstaat vooral als ze worden getransporteerd bij snelheden van meer dan 1 m/s. Volgens Poeth is de Mini Z-Conveyor behoedzaam en garandeert het een explosievrij transport van 0 tot 20 m³ poeders, korrels of granulaten per uur. De Mini Z-Conveyor is compact ontworpen en speciaal geschikt voor inpandig gebruik.

ATEX veiligheid

Op het moment bewijzen bekerelevatoren hun dienst als producten verticaal moeten worden getransporteerd. Deze systemen functioneren echter alleen bij snelheden vanaf ca. 2 m/s. Daardoor moeten bekerelevatoren verplicht worden uitgevoerd met steeds strengere en kostbaardere ATEX veiligheidsmaatregelen.

Hoge kosten

De kosten voor onder andere ontkoppelingen en onderhoud van bekerelevatoren zijn op dit moment zelfs tot drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Poeth zegt met de nieuwe conveyor deze kosten te kunnen omzeilen. Omdat de Z-Conveyor functioneert bij snelheden onder de 1 m/s zijn risico’s voor explosiegevaar uitgesloten.

Lastig te transporteren grondstoffen zoals kleverige en vloeibare poeders, korrels en granulaten, laten zich volgens Poeth door de Mini Z-Conveyor goed transporteren.

Reageer op dit artikel