nieuws

Nieuwe directeur voor GFSI

Mensen & Loopbaan

Erica Sheward wordt de nieuwe directeur van het Global Food Safety Initiative. Zij volgt Véronique Discours-Buhot per eind oktober op. GFSI verwacht dat de ervaring van Erica zal bijdragen aan de uitbreiding van de organisatie.

Nieuwe directeur voor GFSI

Erica Sheward werkt vanuit het hoofdkantoor van Consumer Goods Forum (CGF) in Parijs. CGF is een wereldwijd industrienetwerk dat samenwerkt met meer dan vierhonderd bedrijven om het ‘Better Lives Through Better Business’ initiatief te ondersteunen, GFSI is hier onderdeel van.

In haar nieuwe functie zal Sheward helpen bij het opstellen en beheren van de GFSI Board-agenda, het aansturen van technische werkgroepen en toezicht houden op de samenwerking met wereldwijde externe organisaties.

Kennisuitwisseling

Erica Sheward zegt dat ze de belangrijkste doelstellingen van GFSI wilt bevorderen. Dit betekent het bevorderen van voedselveiligheidsnormen, het opbouwen van voedselveiligheidscapaciteit in de voedselvoorzieningsketen en het smeden van publiek-private samenwerkingsverbanden.

Sheward wil dit bereiken door op  consistente en effectieve wijze wereldwijde voedselsystemen te creëren. Ook wil ze met GFSI een platform zijn voor kennisuitwisseling en harmonisatie in de voedingsmiddelenindustrie.

Voedselveiligheid

Erica Sheward is een internationaal gerenommeerde expert in voedselveiligheidsmanagement. Voordat ze bij GFSI kwam, werkte ze als senior executive bij Leatherhead Food Research, onderdeel van Science Group. Daarvoor was ze actief in zowel de academische wereld als de publieke sector.

“Het is een absoluut voorrecht en een genoegen om om zo’n ongelooflijke rol op  mij te nemen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan,” zegt Sheward.

Reageer op dit artikel