nieuws

Arla krijgt GRAS-erkenning voor zuigelingenvoeding

Ingrediënt & Product

Arla Foods Ingredients heeft de GRAS (Generally Recognized as Safe) erkenning gekregen voor het gebruik van alfa-lactalbumine in de nieuwe formule zuigelingenvoeding. De erkenning wordt uitgegeven door de Amerikaanse FDA (Food & Drug administration).

Arla krijgt GRAS-erkenning voor zuigelingenvoeding

Het GRAS akkoord, ook wel bekend als een ‘geen bezwaar brief’, wordt door de FDA uitgegeven wanneer zij geen problemen voorzien bij nieuwe toevoegingen.

Alfa-lactalbumine

Begin dit jaar maakte Arla Food Ingredients bekend dat zij een comfortconcept voor zuigelingenvoeding hadden ontwikkeld. Dit concept bevat alfa-lactalbumine, het meest voorkomende eiwit in moedermelk. Met de erkenning van de FDA is het eiwit Lacprodan® ALPHA-10 veilig verklaard voor gebruik in de zuigelingenformule.

Door alfa-lactalbumine toe te voegen aan haar producten, kan Arla een product creëren dat dicht bij moedermelk komt en dezelfde eiwitstructuur en -concentratie heeft. Daarnaast werkt alfa-lactalbumine ook als toevoeging die het eiwitgehalte kan verminderen. Hoewel meer onderzoek nodig is, wordt gedacht dat het verlagen van de eiwitconcentratie als een preventieve maatregel kan werken om het risico op overgewicht en obesitas bij kinderen te verminderen.

Mijlpaal

Kal Ramanujam, senior wetenschappelijk adviseur van Arla: “Lacprodan® ALPHA-10 biedt voordelen wanneer het gebruikt wordt in zuigelingenvoeding. Deze erkenning is een mijlpaal in de VS. Het zal miljoenen baby’s ten goede komen doordat ze klinisch gedocumenteerde niveaus van runderalfa-lactalbumine binnenkrijgen.”

Reageer op dit artikel