nieuws

Vegan hotdog van groente

Ingrediënt & Product

Michelinsterrenchef Moshik Roth van het bedrijf &samhoud food ontwikkelde voor Hema een vegan hotdog bestaande uit 9 soorten groente.

Vegan hotdog van groente

Topchef Moshik Roth over de vegan hotdog: “Wij willen mensen inspireren om meer groente te eten en vinden het een eer om voor Hema een nieuw icoon te ontwikkelen. De doelstelling was niet om een imitatie te maken van de huidige vlees variant, maar om een lekker alternatief te ontwikkelen van groente.”

Vegan hotdog

De vegan hotdog is 100% plantaardig en bevat 9 soorten groente waarbij stukjes paprika, wortel en aubergine zichtbaar zijn. Ook de saus en het broodje zijn vegan. Laurent Willaerts, algemeen directeur &samhoud food: “Groente biedt meer smaak en is een duurzamer alternatief dan soja. Groente als basisingrediënt maakte het ontwikkeltraject uitdagend, omdat er weinig bestaande kennis voorhanden is. We zijn daarom extra trots op deze groente-innovatie.” 

Betaalbaar duurzaam

Er is een toenemende vraag naar vegetarische producten. Daarom kijkt HEMA naar alternatieven van haar iconen, zoals de hotdog. HEMA wil graag de eerste winkelketen zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland. &samhoud food verwacht dat meerdere merken deze trend gaan volgen.

De groente hotdog is vanaf 6 augustus 2019 verkrijgbaar in 10 Hema-filialen. Later in het jaar volgen er meer.

Reageer op dit artikel