nieuws

Na Hak, Nestlé en Iglo kiest ook Alpro Nutri-Score

Ingrediënt & Product

Na Hak, Nestlé en Iglo kiest ook Alpro Nutri-Score

Vanaf september zal ook Alpro Nutri-Score op de verpakking gaan zetten. In Frankrijk en België, waar de producten voor de Nederlandse markt worden geproduceerd, voert Alpro al het Nutri-Score logo.

Nutri-Score is in Nederland niet verplicht, maar Alpro kiest ervoor om het logo wel op de verpakkingen te te zetten. De producent van plantaardige zuivelalternatieven wil door middel van het Nutri-Score logo de consument helpen een gezonde en bewuste keuze te maken bij het samenstellen van een gebalanceerd eetpatroon.

Transparant

Alpro zegt het belangrijk te vinden om transparant en duidelijk te zijn over de nutritionele waarden van hun producten. Door het gebruik van Nutri-Score kan Alpro meer transparantie en duidelijkheid bieden. 90% van het assortiment van Alpro heeft de een groene A of B-score.

“Alpro vindt het al bijna veertig jaar haar taak om gezonde eetgewoontes aan te moedigen. Dat de aandacht en transparantie hier voortoeneemt dankzij Nutri-Score, juichen wij alleen maar toe,” vertelt Rene van den Cruijsem, commercieel directeur Alpro Nederland.

Verlaagd suikerpercentage

De producten van Alpro zijn 100% plantaardig en laag in verzadigd vet. Tussen 2006 en 2014 verlaagde Alpro het suikerpercentage in alle producten met 12%. Voor 2020 wil het merk het suikerpercentage met nog eens 12,5% verlaagd hebben.

Ministerie VWS

Hak, Nestlé, Iglo en Albert Heijn gingen Alpro al voor in de keuze voor Nutri-Score. Hiermee gaan zij in tegen het advies van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om nu nog niet te kiezen voor Nutri-Score. VWS doet nog onderzoek naar het volgens haar meest geschikte voedselkeuzelogo voor Nederland.

“De productie van de Alproproducten voor België, Frankrijk en Nederland zijn geclusterd. De Alproproducten worden in België geproduceerd. In België is Nutri-Score al goedgekeurd. Omdat het in België geproduceerd wordt, kunnen wij Alpro in Nederland ook met Nutri-Score op de markt brengen,” zegt Simone Broxks, external scientific affairs & nutrition manager bij Alpro Nederland. Dit bleek ook al tijdens het Food Law Event toen het ministerie van VWS sprak over de Nutri-Score.

VMT sprak al eerder met onder andere de consumentenbond over Nutri-Score:

Eerder schreef VMT al uitgebreid over Nutri-Score:

 

Reageer op dit artikel