nieuws

Food Future Event: Start-ups in alternatieve eiwitten, wat werkt en wat niet?

Ingrediënt & Product

Food Future Event: Start-ups in alternatieve eiwitten, wat werkt en wat niet?

Alternatieve eiwitten hebben het tij mee. Consumenten vragen erom, de overheid stimuleert het. Velen starten een eigen bedrijfje. Voor investeerders is het niet de vraag of maar wanneer te investeren, maar wat is de juiste manier om samen te werken? Wat werkt en wat niet? En hoe ziet de markt er over vijf jaar uit? En vooral: wat wil de consument?

De ontwikkelingen op het gebied van alternatieve eiwitten gaan hard. Op het Food Future Event op 9 april besteden we er dan ook volop aandacht aan in de sessie Alternatieve Eiwitten: wat vertellen we de consument? Om de eiwittransitie te bereiken, is het noodzakelijk dat de consument meegaat.

Juridisch kader alternatieve eiwitten

Welke informatie geef je als producent mee op de verpakking? Karin Verzijden van Axon Advocaten zal het juridisch kader van alternatieve eiwitten schetsen. Jos Hugense, CEO van Meatless vertelt hoe een vleesbedrijf om kan gaan met de kansen van vega.

Twee alternatieve eiwitten komen aan bod: insecten en kweekvlees. Tom Mohrmann van Proti-Farm zal vertellen hoe kwaliteit en innovatie zullen zorgen voor acceptatie van insecten. Daan Luining van Meatable spreekt zijn verwachtingen voor kweekvlees uit.

Panel Start-ups in alternatieve eiwitten

Daan Luining neemt ook plaats in het panel: Start-ups in alternatieve eiwitten, wat werkt en wat niet? Voor investeerders is het niet de vraag of maar wanneer te investeren. Hoe doe je dat goed als investeerder maar ook als start-up.

Onder leiding van Karin Verzijden discussiëren de volgende experts over dit thema:  Daan Luining, CTO Meatable, Florentine Fockema Andreae, NBI Investors, Marloes Groenewegen, Operations Director Startlife, Paulus Kosters, Senior project manager GreenProtein, Frank van Noord, innovatiedirecteur Cosun.

Bekijk het complete programma  van het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein hier of schrijf u via deze link direct in.

Reageer op dit artikel