nieuws

Kerry brengt acrylamidereducend enzym op de markt

Ingrediënt & Product

De Ierse ingredientenleverancier Kerry heeft een deal gesloten met het Canadese Renaissance BioScience. Dit bedrijf heeft Acryleast ontwikkeld, een non-gmo enzym dat acrylamide vermindert.

Kerry en Renaissance BioScience hebben een licentie-overeenkomst gesloten waardoor het Ierse bedrijf Acryleast op de markt kan brengen.

 

Acryleast is een non-gmo-enzym dat acrylamide tot 90% kan verminderen in producten zoals koekjes, crackers, friet, chips, koffie en babyvoeding. Volgens Kerry is het een clean label ingrediënt dat geen of minimale wijzigingen in het proces vereist en geen invloed heeft om smaak, aroma en textuur.

 

Vraag neemt toe

Corma O’Cleirigh, business development manager bij Renaissance BioScience ziet de vraag naar zijn product wereldwijd toenemen vanwege de veranderde regelgeving en de vraag van de consument. “Met deze deal kunnen meer voedingsmiddelenproducenten ons product toepassen.”

 

Orkla Food Ingredients heeft een licentie voor Scandinavië en Oost-Europa. Kerry brengt het ingrediënt op de markt voor de rest van de wereld. Het Ierse bedrijf heeft in 30 landen een kantoor. Het bedrijf heeft dit jaar een meerderheidsbelang genomen in Ojah, de Nederlandse producent van vleesalternatieven.

 

Lezen hoe Bolletje en Pally Biscuits acrylamide aanpakken in hun bedrijf?

Lees het artikel in VMT 9.

Reageer op dit artikel