nieuws

Food Future Event: ‘Startups presteren beter op gezonde productontwikkeling’

Ingrediënt & Product

Food Future Event: ‘Startups presteren beter op gezonde productontwikkeling’

Startups zijn erg belangrijk voor innovatie in de voedingsindustrie en in de toekomst zullen ze alleen nog maar een grotere rol spelen op dit vlak, verwacht Marloes Groenewegen van Startlife die ook spreker is op het Food Future Event op 5 april 2018 in Den Bosch. “Startups zijn veel beter in staat in te spelen op de behoefte van de consument.”

“De bekende merken in de voedingswereld zijn slechts in handen van tien bedrijven. Dan is het eigenlijk ongelofelijk te bedenken dat er in de meeste producten nog steeds te veel suiker, vet en zout zit”, zegt Marloes Groenewegen van Start Life die beginnende voedingsbedrijven begeleid.

Gezonde productontwikkeling

Foodstartups doen het wat betreft gezonde productontwikkeling veel beter: zij worden gedreven om gezonde voedingmiddelen in de markt te lanceren. “En je ziet dat daarom ook het voedingslandschap verandert.”

Scherpe positionering

Groenewegen wint er geen doekjes om: “Startups zijn veel beter in staat in te spelen op de behoefte van de consument. Ze durven ook veel beter een scherpere positionering te kiezen.”

Voedingsindustrie en startups

Gearriveerde bedrijven kunnen nog veel van startups leren, maar ook andersom is het geval. Bekijk de videoreportage waar Marloes Groenewegen vertelt over hoe belangrijk startups zijn voor innovatie in de voedingsindustrie en hoe voedingsbedrijven en startups succesvol kunnen samenwerking.

Startups op Food Future Event

Op het Food Future Event van 5 april in Den Bosch wijdt VMT twee sessies aan startups: ‘Startups aanjagers van voedselinnovatie’ en ‘Samenwerken met startups: wat levert het op?’ Wilt u zich laten inspireren door innovatieve startups of weten wat ze voor u kunnen betekenen? Schrijft u zich dan nu in voor het Food Future Event op 5 april in Den Bosch.

Reageer op dit artikel