nieuws

Winterbier van Warsteiner opnieuw verkrijgbaar

Ingrediënt & Product

Winterbier van Warsteiner opnieuw verkrijgbaar

De Duitse bierbrouwer Warsteiner komt voor de tweede keer met het lichte seizoensbier, de ‘Warsteiner Winter’.

Het winterbier is een mix van speciale Münchenermout, lichte gerstemout, Hallertauer hop en water uit de Kaiserquelle. Volgens de brouwer past het bier dankzij de donkere kleur en koperrode gloed in de winterse sfeer.

Het winterbier wordt, net als de andere bieren van Warsteiner, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot – de oudste warenwet ter wereld.

Licht bier

In tegenstelling tot de meeste andere winterbieren, is Warsteiner Winter een licht en doordrinkbaar bier met een alcoholpercentage van 5,6%, zo meldt Warsteiner. Het bier heeft een volmoutige smaak met een aroma van karamel en een subtiele bitterheid.

De Warsteiner Winter is vanaf 27 november landelijk te koop bij diverse supermarkten waaronder Plus en Jumbo. Ook is het bier verkrijgbaar bij horecagelegenheden.

Het verschil

Het winterbier wordt, samen met Warsteiner’s Radler, Premium Pilsener en Alkoholfrei, uitgelicht in de merkcampagne ‘Het verschil ’. Met de campagne wil Warsteiner een nieuwe positionering laten zien.

Reageer op dit artikel