nieuws

Van Delft verwacht recordomzet pepernoten

Economie & Bedrijven

Van Delft verwacht recordomzet pepernoten

Elk jaar verdubbelde de pepernotenomzet van fabrikant Van Delft. Dit jaar verwacht het bedrijf de beste omzet ooit te draaien.

Over heel het pepernotenassortiment is er groei maar vooral de bijzondere smaken zoals chocoladepepernoten doen het goed. Niet alleen de omzet is een teken dat de pepernotenfabriek goed draait. De populariteit blijkt ook uit het aantal winkels dat Van Delft dit jaar gaat openen. 

 

Groei in winkels

Van Delft die vier jaar geleden begon met het openen van winkels, opent er dit jaar meer dan 35. In alle grotere (hoofd) steden maar ook in kleinere plaatsen zoals Emmen, Alphen aan de Rijn en Purmerend.

 

Naast de nieuwe winkels zijn er dit jaar ook dertien nieuwe smaken te vinden waaronder Peanut Butter Crunch, Raspberry Cheese Cake, Toffee Crunch, Gin Tonic, Hazelnoot en Crème Brûlée. 

 

Van Delft bakt al pepernoten sinds 1880 en is daarmee de oudste pepernotenbakker van de wereld. Ook is het bedrijf veruit marktleider in Nederland met ca. 70% marktaandeel. Ook is het huisleverancier bij alle supermarktketens van Nederland. 

 

Reageer op dit artikel