nieuws

Grote proeftuin voor circulaire economie in de maak

Duurzaamheid & MVO

Grote proeftuin voor circulaire economie in de maak

The Green East gaat een enorme proeftuin in Raalte aanleggen. The Green East is een bedrijf dat samen met ondernemers en studenten een plek creëert waar de circulaire economie voor de agri- en foodbusiness op gang moet worden geholpen.

Het terrein van zes hectare wordt de plek waar duurzame land- en tuinbouw kan worden bedreven.  Het terrein bestaat uit huisjes voor studenten, kassen, kantoren, laboratoria en veel grond. 

 

Circulaire gedachte

De proeftuin moet een verzamelplaats worden voor onderzoekers, studenten, beginnende ondernemers en bestaande bedrijven die door hun kennis samen op nieuwe inzichten moeten komen. De bedoeling is ook dat de innovaties die daar gedaan worden, bijdragen aan de mondiale circulaire economie. Dat houdt in dat de producten herbruikbaar moeten zijn, de opbrengsten vangrondstoffen gemaximaliseerd moeten worden en de waardevernietiging wordt geminimaliseerd.  Alle grondstoffen moeten voor de kringloopcyclus behouden blijven, zodat er geen afval overblijft, zo schrijft De Stentor. Over vijf jaar moet de proeftuin klaar zijn. 

 

Reageer op dit artikel