nieuws

Spa en Natuurmonumenten starten campagne ‘geef de natuur door’

Duurzaamheid & MVO

Spa en Natuurmonumenten starten campagne ‘geef de natuur door’

Mineraalwaterbedrijf Spa en Natuurmonumenten gaan samenwerken om het belang van natuurbescherming te benadrukken.

Beide organisaties vinden het voor toekomstige generaties van belang dat de natuur behouden blijft. 27 oktober 2014 start de gezamenlijke campagne: ‘Geef de natuur door’.

De aanleiding voor de samenwerking is dat Spa dit jaar het  125e jubileum viert van het beschermde natuurgebied de Venen in de Belgische Ardennen. Het bedrijf haalt hier al 125 jaar mineraalwater vandaan en dit natuurgebied is al 125 jaar beschermd.

Beschermd natuurgebied

Met deze campagne wil Spa het bedreigde natuurgebied de Brabantse Wal in Nederland steunen en hiervan een beschermd natuurgebied maken.

‘Geef de natuur door’             

Op de website kan de bezoeker een gesluierd vakje openen van het de Brabantse Wal. Door het openen van het vakje geeft de bezoeker symbolisch dat stukje natuur door aan de volgende generatie. Via sociale media kan de bezoeker zijn actie delen en doorgeven.

Donatie van Spa                             

De campagne loopt van 27 oktober tot en met 21 november 2014. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle vakjes ‘ontsluierd’ zijn en het natuurgebied geheel te zien is. Met het openen van een vakje geef je jouw steun voor het beschermde natuurgebied. Hoe meer vakjes geopend zijn hoe meer geld Spa doneert aan Natuurmonumenten. Spa doneert een maximaal bedrag van €80.000,-.

Natuurmonumenten zet de donatie van Spa in voor het herstellen en verbeteren van het Brabantse natuurgebied.

Reageer op dit artikel