nieuws

Wegwerpplasticban begint bij Plus met wegwerpservies

Algemeen

Wegwerpplasticban begint bij Plus met wegwerpservies

Supermarktketen Plus stopt met de verkoop van plastic wegwerpservies. De keten vervangt deze door afwasbare borden, kommen, bekers en bestek. Europarlementariër en GroenLinks-politicus Bas Eickhout mocht de eerste exemplaren in ontvangst nemen.

Eickhout heeft meegewerkt aan het verbod op wegwerpplastic dat in 2021 van kracht wordt. “Het initiatief van Plus om als eerste Nederlandse supermarkt nu al wegwerpplastic in de ban te doen, is een mooie eerste stap om het gebruik van plastic te verminderen”, zegt Eickhout.

FSC-gecertificeerd bamboe

Elsbeth van Dam van Plus zegt: “Wij zijn groot voorstander van dit verbod op wegwerpplastic. De eerste stappen op weg naar minder plastic en milieuvriendelijkere verpakkingen zijn gezet, en er zullen er nog vele volgen.”

Plus laat het namelijk niet bij het afwasbaar servies. De supermarktketen gaat meer producten opnemen die bijdragen aan het bannen van wegwerpplastic. Wattenstaafjes en rietjes van papier, roerstaafjes van FSC-gecertificeerd hout, en tapas- en satéprikkers van FSC-gecertificeerd bamboe liggen daartoe vanaf deze week in de schappen.

Reageer op dit artikel