nieuws

‘Radlers en tequilabieren niet langer de enige biermixen’

Algemeen

‘Radlers en tequilabieren niet langer de enige biermixen’

Grolsch komt deze week met een nieuwe biermix op de markt. De nieuwe Kornuit JAJEM (5,9 procent alcohol) is een mix van Kornuitpils, JAJEM Jenever en natuurlijke citrusaroma’s. Het drankje is verpakt in een 33 centiliterblik.

Voor het ontwerp van het blik is er rekening gehouden met de uitgaansgelegenheden waar consumenten het product kunnen nuttigen. Dit blijkt uit de ultraviolette (UV) inkt die is gebruikt. Onder UV-verlichting, wat veel clubs gebruiken, licht het blik op. De biermix is te krijgen in geselecteerde horecagelegenheden, clubs en festivals.

JAJEM Jenever

“We speelden al tijdje met het idee om onze JAJEM Jenever met bier te mixen. Dat uitgerekend Kornuit op ons pad kwam, was een ‘match made in heaven’. We zijn elkaar al vaak tegengekomen op festivals en bedienen dezelfde doelgroep”, zegt Jamie van der Will van JAJEM.

Kornuit

Christian Camps van Kornuit zegt: “De biermarkt in Nederland is in beweging. Pils is met afstand nog steeds het meest gedronken bier. Maar speciaalbieren en biermixen zijn flink in opmars. Consumenten willen steeds vaker nieuwe smaken, merken en belevingen proberen.”

“De combi van bier en jenever kennen we natuurlijk van de kopstoot. Maar Kornuit JAJEM is lichter en frisser, echt een biermix. Het heeft een andere, zoetere smaak. We denken hiermee goed aan te sluiten op de wensen van onze doelgroep.”

Reageer op dit artikel