nieuws

#EUandMyFood promoot de positieve invloed van de voedselveiligheid in de EU

Algemeen

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA, lidstaten van de Europese Unie (EU) en de Europese Raad starten een campagne die EUandMyFood (#EUandMyFood) heet. Het doel is om EU-bewoners aan de voordelen van het Europese voedselveiligheidssysteem te herinneren.

#EUandMyFood promoot de positieve invloed van de voedselveiligheid in de EU

EUandMyFood gaat over veilig en voedzaam voedsel in Europa en dat we daar op kunnen vertrouwen,” zegt bestuursvoorzitter Bernhard Url van EFSA.

“Het gaat om respect voor de gezondheid van onze dieren. En het gaat erom dat we verantwoordelijk zijn voor onze omgeving – bodem, water en lucht – die de voedsel- en voedergewassen in onze levensmiddelenketen ondersteunen.”

Europese verkiezingen

EUandMyFood is een initiatief van verschillende EU-instituten om aan consumenten duidelijk te maken hoe de EU in het dagelijks leven aanwezig is.

“Met de Europese verkiezingen in mei, is het tijd om ons te herinneren hoe de EU een positieve impact heeft op ons dagelijks leven, vaak zonder dat we het ons realiseren. Voor EFSA en onze partners in de EU-lidstaten is de bijdrage voedselveiligheid”, aldus Url.

Reageer op dit artikel