nieuws

Start realisatie WFC Experience

Algemeen

De gemeente Ede heeft haar financiële bijdrage aan de WFC Experience vastgesteld. Nadat de provincie Gelderland eerder al haar steun bekendmaakte, kan de realisatie van de WFC Experience beginnen.

Start realisatie WFC Experience

Met zes miljoen euro van de gemeente Ede en zeventien miljoen euro van de provincie Gelderland kan de voedselattractie gerealiseerd worden. Consumenten kunnen in de WFC Experience over de voedselketen leren. Bovendien wordt het een ontmoetingsplek voor internationale delegaties om de Nederlandse agrivoedselsector te aanschouwen.

Internationale delegaties kunnen hier kennismaken met de Nederlandse agrivoedselketen en nieuwe samenwerkingsverbanden aangaan.

Voedseluitdagingen

De WFC Experience moet ook de afstand tussen de consument en hun voeding verkleinen. Het geeft consumenten de mogelijkheid te ervaren wat de impact van voedsel is op hun lichaam, hoe de voedselketen werkt, wat de (inter)nationale voedseluitdagingen zijn en hoe Nederland kan bijdragen aan het oplossen hiervan.

De WFC Experience zal in 2022 opengaan en verwacht 330 duizend bezoekers per jaar. De WFC Experience moet de consumenten stimuleren te kiezen voor gezond en duurzaam eten.

WUR

Wageningen University & Research, gemeente Ede, provincie Gelderland, Stichting World Food Centers en WFC Development B.V. hebben het World Food Center geïnitieerd. Het concept voor de Experience is afkomstig van hetzelfde team van vrijetijdsexperts die ook de Heineken Experience ontwikkelden.

Het concept voor de WFC Experience werd goedgekeurd door een onafhankelijke Raad van Advies. Deze bestaat uit vertegenwoordigers uit verschillende onderdelen van de voedingsmiddelensector.

De Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties FAO, samen met vele bedrijven en organisaties, was ook betrokken bij de ontwikkeling van de WFC Experience.

Volgende stappen

Nu de realisatie van de WFC Experience begint, moet er een stichting worden opgericht die de verantwoording heeft voor de ontwikkeling en realisatie van het gebouw en de inhoud.

Reageer op dit artikel