nieuws

Vivera brengt plantaardige verse burger op de Nederlandse markt

Algemeen

Vivera  brengt plantaardige verse burger op de  Nederlandse markt

Vivera brengt de plantaardige Meesterburger op de Nederlandse markt. De burger bestaat uit gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit. Vanaf deze week ligt de burger bij Albert Heijn en Jumbo.

De Meesterburger is honderd procent plantaardig. Eind 2018 introduceerde Vivera het product al in het Verenigd Koninkrijk onder de naam ‘Veggie Quarter Pounder‘. De burger is daar met enthousiasme onthaald.

Richard Jansen, hoofd verkoop, zegt: “Omdat Nederlandse retailers en consumenten internationaal voorop lopen bij de acceptatie van vleesalternatieven brengen wij de burger hier nu uit.”

Alternatief voor verse burgers

De vegaburger is ontwikkeld om een plantaardig alternatief voor een verse burger te maken. De smaak, textuur en het uiterlijk van de burger mochten niet onderdoen voor kwalitatief goede vleesburgers.

Jansen spreekt vertrouwen uit over de toekomst van de burger: “We verwachten een groot marktpotentieel voor de Meesterburger. De geur, smaak, textuur en bite zijn naar onze overtuiging nauwelijks te onderscheiden van de beste vleesburgers.”

Vivera bracht eerder ook al een vegetarische burger uit in Nederland. De nieuwe Meesterburger lijkt op een verse burger, de Vivera Burger doet dat niet.

Geschikt voor iedereen

Vivera maakt het product op basis van soja en tarwe en voegt er extra ijzer en vitamine B12 aan toe. Dit maakt de vegaburger geschikt voor vegetariërs, veganisten en elke consument die een flexibel dieet volgt.

Na Nederland zal de verkoop ook beginnen in België.

Week zonder Vlees

Tijdens, en voorafgaande aan, de Week zonder Vlees van 11 tot 17 maart mogen Viveramedewerkers niet met verlof. Viveraproducten liggen dan met korting in de supermarktketen.

Commercieel directeur Gert Jan Gombert zegt in een artikel dat de kortingsactie loont: “Vorig jaar leverde dit ons 50 procent meer omzet op in die week. Dit jaar verwachten we zelfs 75 procent meer te verkopen dan in een normale week.”

Het vooruit produceren van verse producten kan niet. “Dus geen verlof voor onze medewerkers die week en via uitzendbureaus regelen we extra handjes,” aldus Gombert.

 

Meer weten over de eiwittransitie? Kom naar het Food Future Event op 9 april. Daar spreekt onder meer Daan Luining van Meatable over cultured meat. Bekijk het programma hier en schrijf u direct in.

Reageer op dit artikel