nieuws

Bedrijven weten niet hoe blockchain toe te passen om voedselveiligheid te verbeteren

Algemeen

Bedrijven weten niet hoe blockchain toe te passen om voedselveiligheid te verbeteren

Bedrijven willen wel gebruikmaken van nieuwe technologieën als blockchain voor voedselveiligheid, maar weten niet zo goed hoe het aan te wenden voor dit doel.

Dit blijkt uit onderzoek van DNV GL en GFSI.

Een enquête-onderzoek van de twee organisaties stelt vast dat voedingsmiddelenbedrijven nieuwe technologieën niet direct omarmen, omdat ze te weinig weten over het hoe en wat.

44 procent van de ruim zestienhonderd ondervraagden gebruikt bijvoorbeeld sensoren en 56 procent verwacht ze binnen drie jaar te gebruiken. 15 procent maken gebruik van blockchaintechnologieën,40 procent verwacht daar gebruik van te gaan maken binnen drie jaar.

Voedselveiligheid

Luca Crisciotti, directeur Business Assurance bij DNV GL, geeft aan dat vooral de detailhandel veel profijt kan halen uit het blockchaingebruik, maar dat het voor voedingsmiddelenbedrijven nog “teveel modewoorden zijn, en dat ze nog niet genoeg toepassingen zien.”

Crisciotti gebruikt DNV GL als voorbeeld: “Bij DNV GL hebben we blockchain geïntroduceerd om de transparantie in het certificatieproces te vergroten en om merken te helpen de vertrouwenskloof tussen zichzelf en consumenten te overbruggen. Het is echter duidelijk dat we als een industrie moeten samenwerken om de potentie van nieuwe digitale technologieën ten volle te benutten om de voedselveiligheid te verbeteren.”

Blockchain op het Food Future Event

Hoe denkt u over blockchain? Kom naar het Food Future Event op 9 april in Nieuwegein en discussieer mee in het Lagerhuisdebat: welke toekomst is er voor blockchain in food. Onder leiding van Leontien Hasselman-Plugge gaat u in debat met Bart van Maarseveen van The Fork en Marianne van Keep van Verstegen & Spices.

Bekijk het complete programma  van het Food Future Event op 9 april in het NBC in Nieuwegein hier of schrijf u via deze link direct in.

Reageer op dit artikel