nieuws

Gea Stevens gekozen tot Kwaliteitsmanager Food 2018

Algemeen

Gea Stevens gekozen tot Kwaliteitsmanager Food 2018

Gea Stevens is op het Food Safety Event op 29 november uitgeroepen tot Kwaliteitsmanager Food 2018. Gea werkt bij FrieslandCampina als manager SHE QA QC op de vestiging in Leeuwarden en is tevens Cluster QA head Condensed Consumer Products in Europa, Midden-Oosten en Afrika.

De jury prijst onder meer haar integere houding. “Zij schroomt niet haar mening te geven en bepaalt haar positie op basis van feiten. Zij maakt daarmee kwaliteit feitelijk en rationeel. Hierdoor is een goede besluitvorming mogelijk. Gea gaat bij problemen op zoek naar de onderliggende grondzaak, waar niet alleen correctief, maar met name preventieve maatregelen kunnen worden genomen. Zij laat vervolgens zelf de medewerkers besluiten op basis van de door haar aangedragen criteria.”

Bekijk hier de pitch van Gea Stevens op het Food Safety Event

Beeldje en oorkonde

Gea ontving uit handen van Willem-Paul de Mooij, hoofdredacteur van VMT, het beeldje en oorkonde die aan de prijs verbonden zijn. Ook waren er lovende woorden voor de twee andere genomineerden, Marco de Jong, Quality @ Sustainability manager bij Zandbergen Finest Meat en kwaliteitsmanager Marinka Grünbauer, die per ingang van december in vaste dienst treedt bij Luiten Food dat ze de afgelopen vier jaar als adviseur van Bureau Kwaliteitszorg al ondersteunde.

Aandacht vragen voor kwaliteitsmanagement

VMT zette in nauwe samenwerking met het Nederlands Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) in 2013 de verkiezing van Kwaliteitsmanager van het Jaar op. Zij wil als vakblad aandacht vragen voor het belang van kwaliteitsmanagement in voedingsmiddelenbedrijven en de kwaliteitsmanagers zelf in de schijnwerpers zetten en hen de kans geven hun kennis en kunde met collega’s te delen. Dit jaar mochten zij dit doen door middel van een korte pitch voor de deelnemers aan het Food Safety Event die aansluitend op hen mochten stemmen.

Jurering door NNK

Samen met het NNK zijn in 2013 criteria opgesteld waartegen kwaliteitsmanager worden getoetst. Ook verzorgt en coördineert het NNK de jurering van de verkiezing. De jury bestaande uit kwaliteitskundigen en kwaliteitsmanager maakt een eerste screening van de kandidaten en bezoekt maximaal vijf kandidaten in eigen bedrijf. Op basis van deze bevindingen nomineert de jury drie kwaliteitsmanager voor de verkiezing.

VMT maakt de uitslag van de stemming door jury en deelnemers niet openbaar. Achterliggende reden daarvan is dat mocht een van de genomineerden weinig stemmen van de jury en/of deelnemers krijgen, er ten onrechte een verkeerd beeld van de kennis en kunde van de betrokken kwaliteitsmanager zou kunnen ontstaan.

Genomineerd worden voor de verkiezing, wil zeggen dat de jury er van overtuigd is dat de kwaliteitsmanager zijn vak bovengemiddeld verstaat. In zie zin kan een nominatie dan ook gezien worden als een erkenning en prijs. VMT wil dat benadrukken via het uitreiken van een oorkonde aan iedere genomineerde.

Bekijk hier de bekendmaking van de uitslag

Gea digitaal feliciteren kan hieronder:

Reageer op dit artikel