nieuws

Soep van Verspillingsfabriek in schappen bij Albert Heijn

Algemeen

Soep van Verspillingsfabriek in schappen bij Albert Heijn

Albert Heijn lanceert twee nieuwe soorten houdbare soep. De tomaten- en tomaten-crémesoep zijn gemaakt in samenwerking met De Verspillingsfabriek. De soepen bestaan uit groenten die afwijken in vorm, kleur of maat en daardoor niet vers in de winkel liggen.

De soepen worden vanaf vandaag verkocht in stazakken in alle AH XL-winkels en vanaf half november in meer dan 300 winkels.

Albert Heijn en De Verspillingsfabriek melden beiden dat ze voedselverspilling zonde vinden en blij zijn dat ze met hun gedeelde mening een samenwerking aan gaan.

 

Oprichter van De Verspillingsfabriek Bob Hutten: “Wij zijn enorm trots op deze samenwerking met Albert Heijn. Geweldig dat ook zij de handschoen hebben opgepakt om samen met ons de strijd tegen verspilling vorm te geven en aan te gaan. Ik hoop dan ook dat we de komende jaren samen met de consument vele kilo’s reststromen en groenten in Nederland gaan redden. Dit project is een voorbeeld hoe we met de gehele foodketen onze verantwoording pakken en deze dus anders in kunnen richten.”

 

 

Reageer op dit artikel